L’alcalde de Xirivella demana explicacions pel procediment d’expulsió a la jove que presentava una denúncia per agressió

Dilluns, 27 Mai 2019 15:14 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 348 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els fets es van conéixer dilluns 21 de maig, però tingueren lloc el passat 3 de maig: una jove de nacionalitat hondurenya va anar a la comissaria de la Policia Nacional de Xirivella a posar una denúncia per agressió i va acabar amb un procediment d’expulsió per “estància irregular”.

 

L’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, s’ha posat en contacte amb el subdelegat del Govern espanyol per a demanar-li explicacions i interessar-se per la jove. «Son uns fets molt greus. Esta dona havia vingut a Espanya fugint de la violència del seu país, i ací es troba que inicien un expedient d’expulsió quan presentava una denúncia per agressió», es lamenta Barberà. «El subdelegat del Govern espanyol m’ha atés molt amablement, però jo li he explicat que és inadmissible la situació d’indefensió de les persones immigrants, especialment les dones. Si ni tan sols poden presentar una denúncia, acaben condemnades a l’exclusió i exposades a tota classe d’abusos», explica l’alcalde de Xirivella.

 

Segons Barberà, la nostra societat ha d’afrontar el fenomen de la immigració des d’una altra perspectiva i la Policia Nacional necessita formació per a poder atendre estos casos com cal i unes normes que prioritzen la seguretat de la víctima, a més d’un nou marc legal que evite la doble victimització de les persones migrants quan es donen situacions com l’ocorreguda el 3 de maig.

 

L’alcalde s’ha interessat per la jove i ha contactat amb València Acull, associació que treballa pels drets dels immigrants, i s’ha oferit a treballar conjuntament amb l’associació per a la realització d’accions de denúncia i conscienciació pròximament.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dilluns, 27 Mai 2019 15:15