Compromís per Xirivella s’adherix a les peticions de València Acull per a parar l’expulsió de la veïna hondurenya

Dimecres, 12 Juny 2019 10:22 Escrit per  Compromís per Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 336 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Xirivella s’adhereix a les peticions que València Acull ha fet a la Delegació del Govern espanyol en relació amb el cas de la veïna hondurenya detinguda en la comissaria de la Policia Nacional de Xirivella quan anava a presentar una denúncia. Estes peticions arriben després que el passat 5 de juny la policia desestimara les al·legacions presentades per la jove i proposara mantindre l’ordre d’expulsió. La formació que lidera Ricard Barberà, alcalde de Xirivella, anuncia també que presentarà una moció en el plenari ordinari del pròxim mes de juny en què recollirà estes peticions. 

 

«Estem molt preocupats per este tema, estem en contacte amb València Acull i amb la veïna i volem mostrar-li la nostra solidaritat i exigir al govern espanyol que prenga les mesures legislatives necessàries perquè esta vulneració tan clara dels drets humans no es torne a repetir. Estem segurs que la moció comptarà amb el suport de la resta de grups municipals», explica Barberà.

 

En concret, València Acull demana l’arxiu immediat del procediment administratiu sancionador d'expulsió incoat contra la dona hondurenya; l'expedició per part del Ministeri d'Interior, amb caràcter immediat, d'una instrucció perquè en cap cas siguen incoats expedients d'expulsió als qui acudisquen a denunciar; i l'adopció de les mesures necessàries per a establir un marc legal que garantisca que qualsevol persona que patisca un perjuí físic, moral o econòmic puga rebre la protecció de totes les institucions sense que l'exercici d'aquests drets li supose el risc de l'expulsió.

 

 

Informa Nou Horta. Compromís per Xirivella