Xirivella acull un nou debat sobre Europa

Dijous, 13 Juny 2019 13:12 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 307 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Xirivella acollirà divendres que ve 28 de juny el debat “Café amb Europa”. Es tracta d'una iniciativa que arriba al nostre municipi a través de la regidoria de Desenvolupament Local que coordina el regidor en funcions, Paco Navarrate, i està organitzada per la Representació a Madrid de la Comissió Europea. Esta, ha recorregut més de 35 municipis de tota Espanya amb l'objectiu de recollir totes les peticions, suggeriments i resoldre els dubtes dels seus veïns i veïnes, per a poder traslladar-les a Brussel·les. 

 

En paraules de Paco Navarrete, regidor en funcions de Desenvolupament Local: “”Café amb Europa” dóna l'oportunitat als veïns i veïnes de Xirivella de proposar diversos temes per a debatre relacionats amb aquells aspectes que més els preocupen, amb la finalitat de proposar idees conjuntes”.

 

Xirivella ha sigut un dels municipis triats per a reprendre estos contactes directes amb la ciutadania, sent Teresa Frontán, cap de Comunicació de la Comissió Europea a Espanya, l'encarregada de dialogar amb totes aquelles persones que s'acosten el divendres 28 fins al Centre Cívic de Xirivella a partir de les 12 h. 

 

Les persones assistents al debat podran abordar els temes que més li interessen i expressar-se amb total llibertat. “Café amb Europa” busca acostar Europa i les Institucions Europees a Espanya als ciutadans eixint de Madrid i Barcelona i conversant amb tots ells dins dels seus municipis.

 

Alguns dels assumptes que se solen tractar en estos debats són l'ocupació, la immigració, el turisme, ajudes, fons europeus, sostenibilitat, acords comercials, la xenofòbia, oportunitats per a professionals, drets socials, agricultura, infraestructures o comunicacions, entre altres.

 

“És una iniciativa molt interessant per a apropar-nos a Europa. Forma part del treball iniciat esta legislatura per a centrar-nos en ella i aprofitar les possibilitats que ens ofereix. Donar a conéixer Europa al màxim d'agents és un aspecte crucial d'estratègia europea municipal” conclou Ricard Barberà, alcalde en funcions.

 

Per a acudir al debat, has d'inscriure't prèviament de forma gratuïta en el següent formulari: http://xurl.es/igq1b

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella