Xirivella rebaixa el termini mitjà de pagament a proveïdors a vuit dies

Dijous, 10 Octubre 2019 10:37 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 255 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Xirivella ha aconseguit rebaixar a vuit dies el termini mitjà de pagament a proveïdors, segons les dades facilitades pels departaments de Tresoreria i Intervenció. Amb aquest registre, se situen per davall de la mitjana de municipis de la Comunitat Valenciana, que oscil·la entre els 30 i 60 dies segons la darrera actualització del Ministeri d’Hisenda.

 

La xifra suposa una retallada considerable respecte els 31 dies de mitjana amb què finalitzà el segon trimestre de l’any en curs. A més de ser una garantia de cobrament per als proveïdors, la reducció del termini de pagament permet destinar una part substancial del romanent de tresoreria al capítol d’inversions. Àgueda Ferrandis, titular de la Regidoria d’Hisenda, destaca que “baixar dels 30 dies era fonamental per a evitar que tot el romanent acabara destinat al pagament del deute.”

 

Segons Ferrandis, “dels 2,3 milions de romanent positiu l’Ajuntament podrà destinar més d’un milió a inversions financerament sostenibles que revertiran en beneficis immediats per a la ciutadania”. El govern municipal elevarà al Ple del proper dia 15 la distribució de les partides d’inversió. L’asfaltat de carrers, l’equipament d’edificis públics, la modernització d’instal·lacions esportives, la digitalització administrativa o la millora de parcs són algunes de les actuacions previstes.

 

"La gestió “rigorosa” executada durant els darrers anys a la Regidoria d’Hisenda ha permés mantindre tots els serveis públics, aconseguir millors preus per la garantia de pagament que obtenen els proveïdors, reduir el deute i complir amb el Pla de Sanejament municipal".

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dijous, 10 Octubre 2019 10:41