Xirivella activa una campanya contra el masclisme

Dimarts, 12 Novembre 2019 12:15 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 245 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb l’eslògan "Xirivella actua contra el masclisme, i tu?", l’Ajuntament de Xirivella ha posat en marxa una sèrie d’actes i activitats programades dins de la commemoració del Dia Internacional per la Eliminació de la Violència de Gènere, que se celebra el pròxim 25 de novembre. Un programa impulsat pel consistori i la Casa de la Dona i elaborat en col·laboració amb les associacions de la Comissió d'Igualtat, diferents serveis municipals (com ara el Centre Jove, la Casa de la Cultura i les Biblioteques Públiques) i comptant sempre amb la participació dels centres educatius del municipi. 

 

El primer dels actes prevists dins d’aquesta campanya combina l’acció reivindicativa amb el sentit de l’humor, i té lloc hui dilluns ,11 de novembre, a les 19 hores a la Casa de la Dona del municipi. Es tracta de la Clownferència “Dona, vida i riure”, a càrrec d’Amaia Prieto Martín, i organitzada pel col·lectiu feminista Victòria Sau i la Casa de la Cultura de Xirivella.

 

Altres iniciatives incloses dins de la programació pel Dia Internacional per la Eliminació de la Violència de Gènere són l’exposició de l’Institut Valencià de la Joventut, “No em toques el Whatsapp”, que podrà visitar-se del 14 al 20 de novembre al Centre Jove; o el cinefòrum “Vive como quieras”, organitzat per l’Associació Espai Violeta, i que es realitzarà el dimecres, 20 de novembre, a les 18 hores, a la Casa de la Dona.

 

Així mateix, hi han previstes iniciatives transversals de sensibilització, com ara la campanya de prevenció de les violències masclistes, adreçada a l’alumnat de 2n d’ESO dels IES de la localitat, que es desenvoluparà els dies 18 i 19 de novembre al Centre Jove. Els carrers de Xirivella també seran escenari d’altra campanya paral·lela de conscienciació ciutadana amb una exposició de cartells per tot el municipi.

 

El pròxim dijous, 21 de novembre, a les 19 hores, Xirivella acollirà una manifestació contra la violència cap a les dones, amb eixida a la Plaça d’Espanya i recorregut fins a la Plaça de la Concòrdia.

 

Els actes centrals de la campanya estan programats per al dilluns, 25 de novembre, Dia Internacional per l'Eliminació de les violències contra les Dones. La jornada s’iniciarà a primera hora del matí amb una concentració a l’entrada de cada centre educatiu del municipi. A més, de 10 a 12,30 hores, es durà a terme “La Plaça de la Igualtat”, amb activitats diverses en la porta de l’Ajuntament, un projecte a càrrec de la Casa de la Dona, el Centre Jove i les Biblioteques Públiques.

 

Des de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Xirivella, la seua responsable, Paqui Martínez, ha destacat la importància d'aquesta classe d'iniciatives per "visibilitzar i conscienciar sobre la violència cap a les dones, que és l'expressió màxima de la ideologia masclista". En aquesta línia, la regidora ha recalcat que l'educació és "la principal eina amb què comptem per pegar-li la volta al masclisme i al sistema patriarcal des del seu origen i per això des de l'Ajuntament hem incidit en treballar la igualtat en les escoles".

 

Xirivella pertany a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, una plataforma amb 62 ens locals que s’emmarca en les mesures proposades pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

 

Aquesta iniciativa és un espai provincial d’intercanvi en xarxa per a donar la millor resposta possible davant la violència masclista, implicant els municipis i connectant-los perquè compartisquen els seus recursos i experiències.

 

Informa Nou Horta. Xirivella