Xirivella inverteix 355.000 euros en renovació d'enllumenat durant el 2019

Dimecres, 13 Novembre 2019 10:08 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 206 vegades

L'Ajuntament de Xirivella ha iniciat els treballs de renovació de l'enllumenat als barris de Sant Ramon i Mont de Pietat. Aquesta intervenció, que finalitzarà la setmana del 18 al 24 de novembre, completa la inversió de 355.000 euros inclosa en el Programa d'Eficiència Energètica de l'exercici 2019, que ha permés la renovació d'enllumenat públic de tecnologia obsoleta de vapor mercuri per nou enllumenat amb tecnologia LED eficient. La substitució de l'enllumenat és una exigència del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia, subscrit per l'Ajuntament de Xirivella amb l'objectiu de reduir les emissions de carboni en un 40% de cara  l'any 2030.

 

S'han substituït un total de 1000 lluminàries i s'ha aconseguit reduir la potència de 175 kW a només 45 kW, la qual cosa suposa un estalvi energètic de 540.000 kWh/any i una reducció d'emissions de 190 tnCO2/any. En global, aquest programa generarà un estalvi econòmic per a l'Ajuntament de 80.000 euros a l'any i representarà una disminució del 75% del cost respecte a l'antiga instal·lació.

 

L’alcalde de la localitat, Michel Montaner, considera “vital i prioritari” complir amb els compromissos adquirits en el Pacte de les Alcaldies. “A més a més, Xirivella ha subscrit recentment la Declaració d’Emergència Climàtica, la qual cosa ens obliga a caminar amb decisió cap a una economia local descarbonitzada i sostenible alhora que eficient”, ha destacat Montaner.

 

Les actuacions de renovació de l'enllumenat durant l'any 2019 s'han efectuat en l'Avinguda de Camí Nou i les àrees urbanes de Elcano, Mercat Municipal, l'Ajuntament, Sant Ramon i Mont de Pietat; així com en les places de Sant Joan,  Petanca,  Doctor Juan Alonso,  Sant Francesc de Paula,  País Valencià,  Enric Soler i Godes,  Montealegre,  Montevideo, Vicent Andrés Estellés i Havana Vella.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dimecres, 13 Novembre 2019 10:09

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.