Compromís per Xirivella: "No podem continuar pagant més pel transport públic"

Dimarts, 19 Novembre 2019 09:46 Escrit per  Compromís per Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 187 vegades

Representants dels col·lectius municipals de Compromís de Mislata i Xirivella mantingueren dimecres una reunió de treball amb les diputades de Compromís a les Corts Valencianes Belén Bachero i Papi Robles, membres de la comissió d’infraestructures i transport de les Corts. La reunió ha servit per a repassar la situació de la mobilitat a l’àrea metropolitana de València i específicament en les poblacions de Mislata i Xirivella.

 

Javier Gil i Ricard Barberà, portaveus de Compromís a Mislata i Xirivella, han insistit en la necessitat de posar en marxa la integració tarifària de manera urgent. Alaquàs, Aldaia, Xirivella i el barris del Crist i de l’Avinguda de la Pau de Mislata pateixen especialment d’un mal transport i d’unes tarifes abusives, així ho ha vingut denunciant sistemàticament també la Plataforma pel Transport Públic de l’Horta Sud. 

 

«La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, liderada pel PSOE, ens va prometre que la legislatura passada es posarien en marxa les noves concessions d’autobusos de l’àrea metropolitana. Per desgràcia tot continua igual. Ara en els pressupostos de 2020 de la Generalitat Valenciana hi ha algunes partides que parlen d’integració tarifària, però falta concreció. No volem que passe com amb els dos milions d’euros que s’aprovaren per a integració tarifària i que no han arribat a executar-se», explica Ricard Barberà. 

 

Els assistents a la reunió coincidiren a dir que problema que es facen propostes d’estudi de 175.000€ per a no se sap molt bé què, és que lleven credibilitat a tot el treball que ha anat fent tant el teixit associatiu com les mateixes administracions. «De totes maneres este estudi pot estar bé si serveix per a completar els anteriors i reforçar aspectes com mobilitat no motoritzada, accessibilitat o perspectiva de gènere, però la urgència és traure les concessions dels autobusos i aplicar els passos que ja plantegen el pla de mobilitat PMoMe o l’estratègic Uneix, elaborats per la mateixa Conselleria», explica Barberà.

 

Mobilitat en bicicleta i a peu 

Xirivella i Mislata comparteixen nuclis de població separats per el nou llit del riu, però des de fa cinquanta anys només estan connectades pel pont d’accés de l’autovia A3 a València. Un pas molt deficient i perillós per a vianants, ciclistes i persones amb mobilitat reduïda. La solució definitiva passa per fer una passarel·la ampla, segura i segregada dels cotxes, emmarcada en una solució global per al nus que formen la V30 i l’entrada a València per l’autovia A3. Però, de manera urgent, fa falta millorar la seguretat, amb l’increment d’altura de la barana del pont i millora de la il·luminació. Fins ara el Ministeri de Foment, que actualment encapçala José Luis Ábalos, s’ha negat a fer eixa intervenció, de fet ni tan sols ha contestat les al·legacions que, fa tres anys, l’Ajuntament de Xirivella va presentar al projecte d’ampliació de la V30.

 

En este sentit Javier Gil també reclama a Foment que adeqüe l’accessibilitat de l’única passarel·la que queda a l’avinguda del Cid, actualment intransitable per a persones amb cadira de rodes. A més, el portaveu de Compromís per Mislata denuncia el sobrecost que representa per al veïnat de Mislata haver d’anar a l’Hospital de Manises, al pagar un plus per canvi de zona tarifària.

 

De la C3 al metro

Altres temes que van centrar l’atenció va ser la necessitat de reclamar al futur govern d’Espanya inversions en la línia de rodalia de trens que va a Utiel i Camporrobles. El punt clau estaria a resoldre l’entrada a l’estació del Nord per a poder tornar als temps anteriors a l’arribada de l’AVE. «La línia C3, amb tarifes unificades, amb horaris de pas adequats, amb més accessibilitat, podria prestar un servici similar al del metro per a poblacions com Aldaia, Alaquàs i Xirivella», assenyala Ricard Barberà.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.