Xirivella ofereix a la Generalitat 3.000 m² per a un centre públic de persones amb diversitat funcional

Dimarts, 19 Novembre 2019 10:16 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 243 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'alcalde de Xirivella, Michel Montaner, ha oferit a la Direcció General d'Infraestructures Socials de la Generalitat un solar de 3.120 m² per a la construcció d'un centre de gestió pública per a persones amb diversitat funcional. Montaner s'ha reunit amb Enric Juan, director general d'Infraestructures Socials, per a detallar-li les característiques del terreny i exposar-li les necessitats de l'Horta Sud en aquesta matèria.

 

Actualment, Xirivella compta amb un centre ocupacional de gestió municipal que, en opinió de l'alcalde, “s'està quedant xicotet per a atendre les necessitats locals”. El terreny oferit a la Generalitat “permetria la construcció d'un o diversos edificis lligats entre si per espais enjardinats i relaxants”. La proposta que llança Xirivella contempla substituir el centre existent per un molt més polivalent i ambiciós que faça les funcions de centre de dia, centre ocupacional i residència per a persones funcionalment diverses.

 

“Les polítiques socials cal abordar-les a llarg termini i sense perspectiva electoral, però tinc clar que un projecte així ha de ser fruit de la col·laboració entre governs progressistes”, assegura Montaner. El regidor de Benestar Social, Roberto Romero, reforça aquesta tesi argumentant que “és propi de governs d'esquerres, com el de Xirivella i el de la Comunitat Valenciana, garantir l'accés universal als serveis bàsics i que aquests no depenguen de la capacitat adquisitiva de cadascú.”

 

El terreny, qualificat ja per a ús dotacional assistencial segons l'ordenació urbanística local, se situa al Carrer Llevant UD, al costat del Centre Jove i en una zona tranquil·la i de baixa densitat de població. Una dels seus grans avantatges és que es troba integrat en el nucli urbà, amb el que gaudeix de fàcil accés i de tots els serveis bàsics al seu voltant.

 

Enric Juan ha informat que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives està ultimant el mapa de necessitat d'infraestructures socials de cada comarca amb la finalitat de prioritzar els projectes que s'escometran durant la legislatura. Està previst que la Generalitat done a conèixer a principis de 2020 el Pla d'Infraestructures Pluriennal, en el qual es concretaran els terminis d'execució per a cadascuna de les obres projectades i les vies de finançament. Juan ha confirmat que Xirivella és l'única localitat de l'Horta Sud que ha oferit un terreny urbà per a la construcció d'un centre de diversitat funcional.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dimarts, 19 Novembre 2019 10:18