Xirivella consciencia l’alumnat d’ESO contra el masclisme

Dimarts, 19 Novembre 2019 16:02 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 226 vegades

Amb l’eslògan “Xirivella actua contra el masclisme, i tu?”, l’Ajuntament de Xirivella ha posat en marxa una sèrie d’activitats programades pel Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere, que se celebra el pròxim 25 de novembre. Dins d’aquesta campanya, entre hui i demà, tot l’alumnat de 2n d’ESO de Xirivella passarà pels tres tallers que s’estan impartint al Centre Jove amb la finalitat d’identificar actituds i llenguatges contraris a la igualtat.

 

La primera d’aquestes accions és el taller al voltant de l’exposició “No em toques el WhatsApp”, una mostra enfocada a la identificació de comportaments sexistes promoguda per l’IVAJ. El taller ensenya l’alumnat a detectar els estereotips de gènere i les actituds masclistes de control i sotmetiment de la voluntat de les dones a través del WhatsApp.

 

La segona de les activitats, el Taller Multimèdia, proporciona a les i els estudiants eines per a identificar el sexisme en Internet i el masclisme inherent a les cerques de Google. Per exemple, l’alumnat pot comprovar com, davant un mateix criteri de cerca, Google reacciona de forma diferent si li demanes informació sobre el gènere masculí o el femení. Així mateix, en aquest taller s’ensenya l’alumnat a reconèixer el llenguatge masclista present en les xarxes socials i en els mitjans de comunicació, i a identificar un titular, un tuit o una publicació en Facebook o Instagram contraris als criteris d’igualtat. Un exemple del material analitzat seria aquest titular, publicat temps enrere per un mitjà de comunicació: «Messi, Higuain y una mujer, candidatos al mejor gol del año en Europa».

 

Per últim, al Taller Musical, l’alumnat aprèn a reconèixer el llenguatge masclista ocult en la música que consumeixen joves i adolescents, així com el llenguatge que incita a la violència o el sotmetiment de la dona en l’àmbit de la parella o les relacions d’amistat. Els tres tallers de sensibilització estan dissenyats i coordinats pel Centre Jove en col·laboració amb la Casa de la Dona i els centres educatius del municipi.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dimarts, 19 Novembre 2019 16:04