Compromís per Xirivella presenta una moció per a desbloquejar la recuperació de la gestió pública de l’aigua

Dimecres, 27 Novembre 2019 14:12 Escrit per  Compromís per Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 285 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Ricard Barberà, portaveu de Compromís Ricard Barberà, portaveu de Compromís

En el pròxim Ple de novembre la formació liderada per Ricard Barberà defendrà una moció que proposa al govern municipal (PSPV-PSOE i Podem) que adopte diverses mesures orientades a recuperar la plena gestió pública del cicle de l’aigua i el control del servici. Recordem que l’Ajuntament de Xirivella, per unanimitat, va presentar un recurs contenciós administratiu contra la polèmica prolongació del contracte amb l’empresa Aigües de l’horta que va decidir, amb total opacitat, la Junta de Govern del Consorci d’Aigües de l’Horta en abril de 2018.

 

La nova majoria de l’Ajuntament va decidir no presentar recurs contra la sentència, que desestimava el recurs inicial, de manera que esta ja es ferma. Davant això, Compromís per Xirivella planteja diverses mesures per a desblocar la situació i continuar avançant en el procés de reversió de l’externalització del servici i també per a recuperar el control municipal sobre el proveïment d’aigua.

 

En concret la moció pretén que l’Ajuntament de Xirivella continue impulsant la renovació dels estatuts del Consorci, que probablement no compleixen la legalitat vigent. Un altre punt és l’actualització de les ordenances reguladores de la prestació dels servicis de proveïment d’aigua i de clavegueram. A més, Compromís per Xirivella demana que es finalitze l’informe tècnic sobre la reversió de la gestió externalitzada del cicle de l’aigua a Xirivella, que al final de la legislatura passada estava quasi acabat i que el Consorci encarregue un informe similar.

 

«Xirivella necessita recuperar la plena gestió d’un servici tan essencial com és l’aigua potable que consumim i com és el sanejament urbà per a garantir un servici més eficient, més barat i de més qualitat. I per a aconseguir-ho cal prendre mesures com esta primera sèrie que proposem en esta moció i que estem convençuts que rebrà l’aprovació de la resta de grups municipals, que ja aprovàrem per unanimitat la presentació del contenciós», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís. 

 

Modificat el Dimecres, 27 Novembre 2019 14:16