Foment elevarà la barana del viaducte que uneix Xirivella amb l’Avinguda del Cid

Divendres, 13 Desembre 2019 12:32 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 288 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Ministeri de Foment ha donat el vistiplau a una de les obres més esperades a Xirivella. En uns dies, segons han confirmat fonts ministerials a l’Ajuntament, començaran les obres per a elevar la barana de la vorera del pont de l’A3 sobre el nou llit del Túria. L’elevació reforçarà notablement la seguretat dels centenars d’usuaris que creuen a diari la passarel·la que connecta Xirivella amb la ciutat de València.

 

“A mesura que ha anat creixent el trànsit de persones en el viaducte, creixien les exigències de la ciutadania perquè es reforçara la seguretat”, indica Michel Montaner, alcalde de Xirivella. “El nostre treball com a ajuntament ha sigut traslladar aqueixa inquietud al Ministeri, sense deixar d’insistir en cap moment en la importància de l’obra”, afegeix l’alcalde.

 

El projecte comporta l’elevació de la barana metàl·lica que protegeix de la caiguda al riu, el desnivell del qual arriba a 15 metres d’altura en el tram més elevat. “El perill per al trànsit de vianants i vehicles de mobilitat personal és evident amb l’actual protecció”, ressalta Karin Jansen, regidora de Mobilitat. “El següent pas del Ministeri ha de ser permetre l’ús compartit de vianants i ciclistes garantint també l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda”, conclou Jansen.

 

Les obres començaran de manera “imminent” i està previst que concloguen abans de gener, segons els terminis manejats per Foment. S’actuarà sobre les baranes metàl·liques dels dos costats del viaducte en una extensió de 750 metres de longitud.

 

Informa Nou Horta. Xirivella