Estudiants de batxillerat de Xirivella ensenyen a dones adultes competències digitals

Divendres, 24 Gener 2020 10:13 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 265 vegades

Vint-i-huit alumnes de batxillerat de l’IES Ramon Muntaner han millorat durant dos mesos les competències digitals de vint-i-huit dones del municipi. L’experiència, emmarcada en el taller ‘EXPERTIC-és’ celebrat a la Casa de la dona, ha permés un transvasament d’informació i coneixement del públic juvenil, altament experimentat en el camp digital, cap a dones adultes que desitjaven millorar les seues aptituds i la seua ocupabilitat.

 

Durant aquests dos mesos, les alumnes han aprés a elaborar el seu currículum en versió digital, a accedir a ofertes d’ocupació publicitades en Internet, a adquirir i desenvolupar un llenguatge cibernètic o a defensar-se en una hipotètica entrevista de treball. El taller ha conclòs amb un mapa d’autoconeixement personal en el qual cadascú aprén a modular les seues febleses i potenciar les seues fortaleses.

 

En l’organització del taller ‘EXPERTIC-és’ han participat les Regidories d’Igualtat, Benestar Social, Comerç Local i Educació. La regidora d’Igualtat, Paqui Martínez, ha sigut l’encarregada d’entregar els diplomes. “Durant totes les sessions hem vist civisme, tolerància i empatia. El benefici ha sigut mutu: l’alumnat s’ha sentit important en poder ensenyar coses útils a persones majors, i les alumnes han sentit l’afecte i la força de la joventut per a apoderar-se i millorar les seues vides”, destaca Paqui Martínez. Xirivella impulsa diverses línies de coeducació transversal que involucren a diverses àrees municipals i posen en contacte diferents segments de la societat local. “Si conscienciem i coeduquem les futures generacions en el llenguatge de la igualtat, evitarem molts dels drames que hui tant ens indignen i ens entristeixen”, conclou Martínez.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Divendres, 24 Gener 2020 10:18