Xirivella alçarà la veu contra la violència masclista els últims dilluns de mes

Dimarts, 28 Gener 2020 09:36 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 167 vegades

Els assassinats causats per homes que exerceixen violència contra les seues parelles o ex-parelles no cessen. Només en aquest mes, sis dones i una xiqueta han mort a Espanya sota aquesta execrable modalitat delictiva. La violència masclista no afecta únicament a les dones que la pateixen, o a les seues filles i fills, o a la seua família o amistats, sinó que és un problema d'índole social que afecta la ciutadania en el seu conjunt. Davant aquesta conjuntura, Xirivella promourà els últims dilluns de cada mes concentracions de repulsa convidant a tot el municipi a sumar-se a elles.

 

Sota el lema ‘Els dilluns alcem la veu’ l'Ajuntament convocarà concentracions al migdia enfront de les portes del consistori i la resta d'edificis municipals, i es convidarà a la població que no puga assistir a expressar el seu compromís des dels balcons de les seues cases. Per a afavorir la major afluència possible de treballadors i treballadores municipals, se'ls ha demanat que organitzen la seua agenda de treball a tal fi. El teixit associatiu civil i feminista de Xirivella convocarà, també l'últim dilluns de cada mes, concentracions vespertines en un dels punts neuràlgics de la localitat, la confluència de les avingudes Camí Nou i Verge dels Desemparats.

 

Aquest dilluns han tingut lloc les primeres convocatòries. La de la vesprada ha comptat amb la presència de l'alcalde, Michel Montaner. “Si ens toquen a una sola dona, ens estan tocant a totes i a tots; si s'ofén a una sola veïna del municipi, estan ofenent a Xirivella sencera”, ha declarat Montaner. “La societat no assumeix aquest problema com a propi, i ni tan sols apareix en els primers llocs del llistat de preocupacions d'àmbit social en les enquestes que es realitzen periòdicament”, lamenta la regidora d'Igualtat, Paqui Martínez. “No podem mirar cap a un altre costat davant un assumpte tan majúscul com aquest. A l'Ajuntament de Xirivella ens sentim urgits, com a institució, a realitzar totes les accions al nostre abast per a visibilitzar el fenomen. Les campanyes mediàtiques van dirigides cada vegada més eficaçment cap als agressors, i hem de tindre present que la causa última de les violències exercides contra les dones és el masclisme”, conclou Martínez.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.