Compromís Xirivella recorda a Ábalos les seues preguntes de 2017 sobre la remodelació de la V-30

Divendres, 06 Març 2020 17:35 Escrit per  Compromís Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 251 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Joan Baldoví i Carles Mulet, a instàncies de Compromís per Xirivella, han registrat en el Congrés i el Senat, respectivament, una bateria de preguntes en relació amb el projecte de remodelació de la V-30. Justament algunes de les preguntes són exactament les mateixes que en 2017 va presentar José Luis Ábalos a qui aleshores era ministre de Foment, el popular Iñigo de la Serna.

 

 

«Fa unes setmanes Baldoví ja registrà algunes preguntes similars, però l’arribada, per fi, de la resposta a les al·legacions que va presentar l’Ajuntament en 2016 ens ha obligat a reformular les preguntes», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís Xirivella. «Lògicament estem molt preocupats –continua Barberà– i és que el Ministeri ha rebutjat totes les al·legacions i només es compromet a intentar mantindre l’entrada tradicional a Xirivella des de València, per això hem volgut recordar al senyor Ábalos quina era la seua posició i la del PSOE en 2017, quan governava el PP.»

 

A banda de preguntar si finalment s’acceptaran les al·legacions de l’Ajuntament, Compromís vol conéixer l’estat del projecte, si s’ha reformulat i si hi ha alguna previsió d’execució. Així mateix es pregunta per les conseqüències per a la V-30 d’una possible ampliació del port de València i les mesures que s’adoptaran per a reduir l’impacte acústic, mediambiental i en la mobilitat com a conseqüència del previsible augment del trànsit de camions. 

 

Els representants de Compromís també preguntaran si el projecte finalment inclourà inversions per a millorar la mobilitat dels municipis afectats pel que fa a transport públic i mobilitat dels centenars de persones que van diàriament a València en autobús, a peu o en bicicleta. «Per a nosaltres és inacceptable que el projecte destine centenars de milions a facilitar el pas de més camions encara i ni un sol euro a la mobilitat més sostenible, la del transport públic i dels vianants, les persones amb mobilitat reduïda i els ciclistes», es lamenta Barberà.

 

A més de les preguntes parlamentàries, la formació valencianista va portar el tema a l’últim ple municipal. «En declaracions a la premsa, la regidora d’Urbanisme del govern municipal havia manifestat que la resposta del Ministeri li pareixia “raonablement satisfactòria”. En el Ple li explicàrem que això era una barbaritat i hagué de matisar-ho, però també li diguérem que l’Ajuntament havia d’explicar a la ciutadania com estaven les coses i liderar la reivindicació dels interessos de Xirivella, i, si bé és cert que es va comprometre a fer-ho, de moment ni ella ni la regidora de Mobilitat han fet res encara», explica Barberà. 

 

Una obra que naix antiquada

A diferència d’ara, en 2017 la posició del ministre de Foment era inequívoca. «L'actual projecte no pretén conciliar interessos, senzillament aposta per la fluïdesa del trànsit, i beneficiar, en exclusiva, una part, en detriment dels drets dels veïns d’estes localitats. En definitiva, s'augmenta i facilita el trànsit rodat en l'entorn urbà, quan la tendència actual és atenuar este impacte o restringir-lo, per això és difícil d'entendre esta mesura. Es tracta d'una obra que naix antiquada i es regeix pels mateixos cànons amb els quals es va iniciar la construcció de l'actual autovia, però en diferents temps; es tracta, a més, d'una solució que amb el temps es demostrarà insuficient», explicava Ábalos en l’exposició de motius de les seues preguntes. Ara és ell qui ha de donar explicacions.

Modificat el Divendres, 06 Març 2020 17:36