Els programes d'emergència social de Xirivella dobleguen les assistències durant el COVID-19

Dimarts, 07 abril 2020 16:27 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 141 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La capil·laritat dels Serveis Socials de Xirivella durant l'emergència sanitària i l'estat d'alarma està donant fruits. Els programes d'emergència, que cobrixen les necessitats bàsiques de la població en risc de vulnerabilitat, s'han incrementat un 110% durant l'última setmana. Des de l'inici de la crisi COVID-19, Xirivella ha reforçat l'àrea de Serveis Socials amb quasi una vintena de voluntaris procedents d'altres departaments municipals. Reforços que han permés desplegar una campanya intensiva de localització i diagnòstic de les persones i famílies confinades en els seus domicilis i les necessitats dels quals més elementals no estaven garantides.

 

El programa de rastreig i localització de persones majors en perill d'aïllament se salda, fins al dia de hui, amb més de 1.500 atencions telefòniques consumades. En 77 casos s'ha activat el protocol d'assistència domiciliària permanent i en altres 95 se'ls fa un seguiment remot diari. Segons les xifres facilitades pels Serveis Socials municipals, només durant la setmana passada 56 famílies van ser ateses fins hui amb compra directa d'aliments, en coordinació amb la Creu Roja. El consistori ha donat llum verda també a la concessió de 214 ajudes directes compensatòries per a l'alumnat amb beca de menjador escolar. Aquestes ajudes, que es rebran mitjançant transferència bancària, van dirigides a les famílies que no han sigut incloses en el val-beca de la Conselleria d'Educació. L'Ajuntament valorarà, arribat el cas, si àmplia el nombre de beneficiaris. D'altra banda, 93 persones han fet ús del servei telefònic d'atenció psicològica per quadres d'ansietat, por o soledat. Els professionals que responen a les crides decidixen en cada cas si es necessita o no una atenció periòdica.

 

Els Serveis Socials de Xirivella realitzen també un seguiment telefònic permanent de l'alumnat del Centre Ocupacional i altres persones amb diversitat funcional, així com dels inscrits en el programa de teleassistència i dels menors en famílies d'acolliment. Aquest matí, l'alcalde Michel Montaner ha convocat en el Saló de Plens al personal de l'àrea per a conéixer les dades en primera persona i agrair-los la seua labor. "Des del primer moment intuïm que l'atenció social havia de ser la nostra prioritat municipal. Hi ha moltíssimes persones que han vist reduïts dràsticament els seus ingressos. Les situacions personals canvien molt de pressa en un escenari com aquest. Els ajuntaments han d'estar molt damunt de la població", assegura Montaner.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dimarts, 07 abril 2020 16:28