Compromís Xirivella proposa un homenatge de tota la ciutadania a les víctimes de la COVID-19

Dimarts, 21 abril 2020 16:12 Escrit per  Compromís Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 349 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Segons Compromís, a Xirivella el dol oficial hauria d’haver seguit el model de sobrietat del Consell Segons Compromís, a Xirivella el dol oficial hauria d’haver seguit el model de sobrietat del Consell

Diumenge el govern de Xirivella va organitzar el que pretenia ser un acte, aparentment institucional, de respecte i solidaritat amb les víctimes de la COVID-19 i les seues famílies, així com de suport al personal que està combatent la pandèmia. Se suposava que l’acte seguia la declaració de dol institucional del Consell, però en lloc d’això l’alcalde de Xirivella, amb el suport de Podem, el va convertir en un acte clarament partidista i que s’aparta de les normes de confinament que tots estem seguint.


Mentre Pedro Sánchez parla d’unir forces per «un gran pacte de reconstrucció social i econòmica» o Ximo Puig «agraeix la unitat i respecte de la societat i els partits en l’homenatge a les persones mortes per coronavirus», Michel Montaner aprofita el diumenge de dol oficial per fer-se una foto davant el centre de salut amb personal sanitari, Protecció Civil i Policia Local i exclou l’oposició del consistori, que ni tan sols havia sigut informada de la celebració de l’acte, com tampoc s’ha tramitat cap decret d’alcaldia declarant l’adhesió de l’Ajuntament de Xirivella al dol acordat pel Consell.


Cal recordar que en la seua convocatòria el Consell invitava a expressar el condol des dels balcons amb tres minuts de silenci. Segons Compromís, una concentració amb desenes de persones està molt lluny del confinament que es demana a la ciutadania.


«En Compromís ens hem posat a disposició del govern de Xirivella per a col·laborar en la gestió de la crisi de la COVID-19 en l’àmbit local des del minut zero. Si algú de l’equip de govern ens haguera avisat que volien fer eixe acte, li hauríem dit que, en estos moments, no ens pareixia adequat fer-ho reunint desenes de persones, que la convocatòria del Consell invitava a fer l’homenatge des dels balcons, tal com va fer Ximo Puig i com hem fet els companys i companyes de Compromís, en compliment del confinament. I, a més, no entenem que s’excloga la ciutadania i l’oposició d’un acte al qual se li volgué donar tota la força comunicativa justament mostrant una imatge d’unitat, el dia oficial de dol, juntament el personal sanitari del centre de salut, Protecció Civil i Policia Local, que tan gran treball estan fent en estos moments», denuncia Ricard Barberà, portaveu de Compromís, que també lamenta que en l’acte s’hagen exclòs les banderes de la Unió Europea i de la Comunitat Valenciana, al contrari de les indicacions de la convocatòria del Consell.


Proposta d’acte amb la ciutadania
D’acord amb el punt cinqué de l’acord del Consell de dol institucional, Compromís per Xirivella ha fet una proposta per a quan passe la crisi sanitària i ja no siga necessari el confinament. Es tractaria de l’organització d’un acte en record a les víctimes, de solidaritat amb els familiars i d’agraïment al personal que ha estat combatent la pandèmia. Un acte en què puga participar tota la ciutadania i la corporació municipal al complet, sense exclusions i amb la discreció que en estos actes han de mantindre els representants polítics.

 

Informa Nou Horta. Compromís Xirivella