Compromís exigix a Ábalos que no frene la mobilitat de Xirivella amb València

Dimecres, 20 Mai 2020 12:30 Escrit per  Compromís per Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 151 vegades

El Ministeri de Foment ha contestat de manera «absolutament decepcionant» les preguntes que, a instàncies de Compromís per Xirivella, li van fer Joan Baldoví i el senador Carles Mulet en relació amb el projecte de remodelació de la V-30 i l’accés a València des de l’autovia A-3, un projecte que condiciona qualsevol millora de la mobilitat de Xirivella a peu, en bicicleta o en transport públic.


A començament de març Baldoví y Mulet van registrar una bateria de preguntes que, intencionadament, coincidien amb les que el mateix Ábalos va presentar en 2017 a qui aleshores era ministre de Foment, el popular Iñigo de la Serna. Les preguntes se centraven en la falta de millores en el projecte quant a accessibilitat i mobilitat per al transport públic i també per als centenars de persones que cada dia han de travessar a peu o bicicleta el pont que dona entrada a l’avinguda del Cid.


«La resposta que el ministre Ábalos ens ha fet arribar este mes és un altre poal d’aigua freda», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella, «ja que reitera la resposta que ens va donar anteriorment: que està pendent la licitació de la redacció del projecte definitiu d’augment de la capacitat de la V-30 i que la prioritat és la connexió directa entre la V-30 i la A-3 en sentit Madrid. És a dir, l’únic que els interessa és que els camions que salen del port puguen arribar més fàcilment a Madrid. Res d’un projecte integral que humanitze l’entorn, que reduïsca l’impacte de soroll i contaminació, que facilite el transport públic entre banda i banda del nou llit del Túria i res d’una passarel·la segregada que permeta que les persones es puguen desplaçar més còmodament i de manera segura a peu, en bicicleta o en cadira de rodes. Ábalos no pot al·legar desconeixement, perquè ell mateix demanava estes coses fa tres anys només.»


L’estudi de la Conselleria: una cortina de fum?
La resposta del Ministeri coincideix amb la licitació que acaba de traure la Conselleria de Política Territorial, en mans del PSPV-PSOE, per a redactar un estudi de millora de la connexió entre València i Xirivella. «Fa molts anys que Compromís per Xirivella, igual com les plataformes veïnals, treballem per millorar el transport públic i les connexions entre València i Xirivella i ens alegrem de qualsevol pas, per xicotet que siga, en eixa direcció. No qüestionem la necessitat de l’estudi, però que no ens venguen fum. Els 164.000 euros que costarà este estudi no serviran de res si el conseller Arcadi Espanya no parla amb el ministre Ábalos i aclarixen quines millores està disposat a realitzar el Ministeri, quin és el compromís polític d’Ábalos Ja estem cansats d’informes i estudis que es queden al calaix i que no serveixen per a res», denuncia Barberà.


A més, recorda Compromís, l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, és diputat en les Corts, està integrat en la comissió de mobilitat i, políticament, és molt pròxim a Ábalos. «Mentre el Ministeri no és pronuncie, esta licitació pot quedar en una mera cortina de fum, i això és el que hauria d’exigir l’alcalde de Xirivella i també els seus socis de govern de Podem», demana Barberà.


Per últim, Compromís per Xirivella advertix que els seus representants, tant a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies o a les Corts Valencianes i al Consell, com al Congrés o al Senat, estan seguint molt de prop esta qüestió i prendran totes les iniciatives que consideren oportunes.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Xirivella

Modificat el Dimecres, 20 Mai 2020 12:33

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.