Xirivella demana trencar estereotips sobre dones lesbianes

Divendres, 26 Juny 2020 09:20 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 189 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

En vespres del Dia de l’Orgull LGTBI 2020, el Ple de l’Ajuntament de Xirivella ha aprovat una moció en la qual es demana «trencar amb els estereotips que acompanyen a les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals». El text, que ha comptat amb el vot favorable de totes les forces representades en el consistori excepte l’abstenció dels dos regidors de Ciutadans, insta al Consell de Ximo Puig a treballar en favor d’una Llei Estatal LGTBI «que reculla les reivindicacions històriques de tot el col·lectiu, de la Llei Integral d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, així com una normativa específica de delictes d’odi.»

 

El document proposat per la Regidoria d’Igualtat i elevat al Ple pels grups PSPV-PSOE, Podem i Compromís, cita l’informe La cara oculta de la violència cap al col·lectiu LGTBI, en el qual es posa de manifest la invisibilitat de les dones i la seua menor propensió a aflorar delictes de violència o odi per orientació sexual. Els homes gais, conclou l’informe, «estan més reconeguts i se senten més legitimats per a denunciar». La moció aprovada a Xirivella refereix també l’efecte nociu que el confinament ha tingut en el col·lectiu LGTBI, amb un augment de la violència intragènere i del sentiment de soledat i rebuig social.

 

El text recorda que «defensar els drets de les persones LGTBI suposa defensar els drets humans» i reafirma el compromís del consistori amb la diversitat i la igualtat. Finalment, s’insta al Consell a promoure que el Registre Civil suprimisca l’obligació matrimonial de les parelles de dones per a inscriure als seus nadons nascuts.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Divendres, 26 Juny 2020 09:21