Compromís denuncia el tancament de totes les biblioteques de Xirivella a l’agost

Divendres, 31 Juliol 2020 10:24 Escrit per  Compromís per Xirivlela Publicat en Xirivella-VAL Vist 309 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

A diferència de la resta de pobles del voltant, Xirivella no comptarà amb servici de biblioteca durant el mes d’agost. En un moment en què tantes coses estan tancades, per culpa de la Covid-19, i que tanta gent haurà de passar les vacances a casa, la biblioteca podria oferir una alternativa d’oci cultural interessant, a més de prestar un servici tan demandat com el de sala d’estudi. Així sembla que ho han entès en Aldaia, Alaquàs, Picanya, Mislata, Manises, Quart, Paiporta o Torrent. Aquesta va ser la denúncia que va formular el portaveu de Compromís per Xirivella, Ricard Barberà, en la sessió plenària celebrada ahir dijous.


«Ens estranya molt que no s’hagen pogut organitzar les vacances del personal de biblioteca d’una altra manera, tenint en compte que la biblioteca del barri de la Llum està tancada des de fa temps.» es va lamentar Barberà, que va afegir: «Per favor, si encara hi ha temps, facen el possible per a obrir la biblioteca en agost, per a proporcionar opcions d’oci productiu i de formació a la població en general i especialment a la gent jove, que tant s’està criminalitzant estos dies.»


Per la seua banda, el regidor responsable, Roberto Romero, del PSPV-PSOE es va limitar a exposar els protocols anti-Covid-19 s’han pres en la biblioteca i a dir que el personal d’este servici també té dret a fer vacances.


Altres preguntes
El portaveu de Compromís també es va interessar durant el Ple per altres qüestions, com ara la tala de tot l’arbrat que ha efectuat recentment el Ministeri de Foment en l’avinguda del Riu Túria, el tancament de l’oficina d’atenció ciutadana del Barri de la Llum o la falta d’iniciatives per a resoldre la gestió del Parc del Che, a més d’incidir en la necessitat de continuar reivindicant millores en la línia de tren de rodalia C-3.


Entre els punts de l’ordre del dia, el més debatut va ser la dissolució de la societat mercantil de capital íntegrament municipal “Societat Urbanística Municipal de Xirivella, SL”, que es va aprovar amb l’únic vot en contra de Compromís, que considera que esta dissolució demostra que l’equip de govern, format per PSPV-PSOE i Podem, no té el menor interés en la gestió pública dels servicis municipals. «És cert que l’empresa no havia arribat a funcionar mai i que no es podia posar en marxa fins que no concloga el Pla de Sanejament, però no hi havia cap necessitat de tancar una porta que potser en el futur ens podria resultar útil per a millorar la gestió municipal i per a fer-ho sense recórrer a les externalitzacions», va argumentar Compromís.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Xirivella

Modificat el Divendres, 31 Juliol 2020 10:25