Normalitat a Xirivella el primer dia de classe

Dimarts, 08 Setembre 2020 10:11 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 101 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Nervis, molts. Ganes de tornar, més encara. Els centres educatius de Xirivella feren realitat ahir de matí un dels majors anhels des que es va declarar la pandèmia: reactivar pupitres i pissarres. La normalitat, dins de l’anomalia que suposen les màscares i les distàncies interpersonals, ha sigut la nota general en els col·legis i instituts del municipi. Les direccions docents han reportat un matí sense incidències en el retrobament de la comunitat educativa. Més de 3.000 alumnes i alumnes estaven cridats hui a Xirivella a la recuperació de les classes presencials.

 

El pla d’accessos segurs dissenyat per l’Ajuntament ha fet el seu paper, habilitant-se amplis espais a les portes de cada centre i senyalitzant-se itineraris d’entrada i eixida per a garantir els creuaments i esperes sense aglomeracions. “És important incidir en la corresponsabilitat de pares i mares; ningú no pot oblidar que les mesures que pren el consistori perden la seua eficàcia si no estan complementades per les actituds individuals respecte a l’ús de màscara, la higiene, la distància interpersonal i, per descomptat, l’obligació de no dur els fills a l’escola si tenen símptomes compatibles amb la Covid”, recorda l’alcalde Michel Montaner.

 

Certament, el compliment de les tres regles bàsiques contra la pandèmia ha sigut visible en tots els centres docents. Ara només queda que passen els dies i que l’alumnat es familiaritze amb la nova normalitat també en l’àmbit escolar. “En una pandèmia el risc zero no existeix, ni en els col·legis ni en cap altre espai d’ús comú, però si es treballa de manera coordinada s’aconsegueix minimitzar el risc”, apunta Encarna Martí, regidora d’Educació. “A Xirivella hi ha hagut una bona coordinació entre les AMPAs, les direccions docents, la Conselleria i l’Ajuntament”, destaca Martí. La intenció del govern municipal és realitzar durant les pròximes setmanes un seguiment pròxim de l’evolució del curs, recaptant opinions de tota la comunitat educativa.

 

Informa Nou Horta. Xirivella