Nou pont sobre la V-30: Compromís demana a Ábalos un projecte que millore la mobilitat de Xirivella

Dijous, 08 Octubre 2020 09:16 Escrit per  Compromís per Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 192 vegades
Valora la notícia
(1 Voto)

A Xirivella és un clamor: no pot ser que se’ns demane mantindre la distància social per a frenar la pandèmia i que cada matí ens veiem obligats a pujar a autobusos atestats. Efectivament, la pandèmia ha aguditzat els dèficits de Xirivella, Alaquàs i Aldaia en matèria de transport públic i mobilitat.

 

Per a parlar d’esta qüestió, coordinar la reivindicació i plantejar propostes, Ricard Barberà, portaveu de Compromís Xirivella, va convocar dimecres representants de Compromís que hi tenen molt a dir: Giuseppe Grezzi, regidor de mobilitat de València, Papi Robles, diputada en les Corts Valencianes i portaveu per a temes d’infraestructures, i Dolors Gimeno, diputada provincial.

 

La cita tingué lloc en el punt més conflictiu: el pont sobre la V-30, un autèntic malson per a transport públic, vianants i ciclistes i una barrera pràcticament infranquejable per a persones amb mobilitat reduïda.

 

A la reunió també van assistir Lluís Albert, regidor de Compromís Aldaia, i Sílvia Maiques, en representació de Compromís Mislata, població que també està molt afectada pels mateixos problemes en el nucli de l’avinguda de la Pau.

 

Durant la trobada Ricard Barberà va explicar la situació angoixant que viu Xirivella: «És necessari que el Ministeri de Foment es prenga seriosament les inversions necessàries per a resoldre el pas de vianants i ciclistes per damunt de la V-30 i també que entenga l’agressió que significaria per a Xirivella la connexió de la V-30 amb l’A-3 de la manera com l’ha prevista, amb un pont addicional». Un pont que obligaria els camions a passar encara més a prop de les vivendes de Vicentica la Serrana i d’Alqueria Nova i que no comporta cap millora en la mobilitat de transport públic o dels centenars de vianants i ciclistes que cada dia recorren el pont actual sobre la V-30 procedents tant de Xirivella com d’Alaquàs i Aldaia.

 

Per la seua banda Giuseppe Grezzi també va ser molt contundent: «La intervenció plantejada pel Ministeri és pròpia del segle passat: donar prioritat al transport privat rodat i als camions amb grans infraestructures que no miren per la sostenibilitat. Caldria potenciar el transport públic, la mobilitat de vianants i ciclistes i molt especialment la xarxa ferroviària de rodalia.» Així mateix va reiterar el seu compromís d’acabar el carril bici per l’avinguda del Cid en esta legislatura.

 

Quant a Papi Robles, es va comprometre a portar a les Corts i a les diferents instàncies del Govern del Botànic les iniciatives necessàries per a fer valdre els interessos de Xirivella, Alaquàs i Aldaia, com ja han fet en altres ocasions Joan Baldoví, en el Congrés, i Carles Mulet, en el Senat, i en especial la qüestió més urgent: la ràpida resolució de la licitació de la concessió de les línies d’autobús que presten servici en estos municipis.

 

La trobada es va completar amb la visita a l’estació d’Alqueries, de la línia C-3. Precisament Papi Robles és l’autora de la proposició no de llei que Compromís acaba de presentar en les Corts Valencianes per a reclamar al govern central millores en la línia C-3 de rodalies que revertisquen la situació d’abandonament que pateix. En este sentit cal recordar que, a iniciativa de Compromís, els plens d’Alaquàs, Aldaia i Xirivella acaben d’aprovar mocions en què es comprometen a recuperar i actualitzar la «Declaració de Xirivella», firmada per tots els municipis de la C-3 en demanda d’inversions en esta línia de rodalia. S’espera que durant el mes d’octubre altres municipis de la C-3 aproven esta moció.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Xirivella

Modificat el Dijous, 08 Octubre 2020 09:17