Albal obri un espai per a emprenedors en l'antic Ajuntament

Dimecres, 19 Desembre 2018 13:33 Escrit per  Publicat en Albal-VAL Vist 128 vegades

L'Ajuntament d'Albal ha obert el primer espai per als emprenedors del municipi. Des del dimecres està obert en l'edifici de l'antic Ajuntament el primer Espai Coworking que podrà acollir diferents empreses d'emprenedors d'Albal, els qui compartiran un mateix espai. 

El centre disposa d'una zona comuna i dos despatxos per a reunions. En l'edifici i al costat del Coworking tindrà la seua seu l'Associació de Comerciants d'Albal. La llum i l'aigua és a càrrec de l'Ajuntament i els emprenedors no pagaran cap despesa.  Està situat en l'antic ajuntament, al carrer Sant Ana núm. 8. Les persones que tinguen dificultats o mobilitat reduïda podran accedir per l'ascensor de l'edifici.

L'Espai Coworking es concep com un espai de formació i treball en comú (coworking) per a desenvolupar una nova manera de formar-se i de treballar compartint espai i recursos, dirigit especialment als nous emprenedors, oferint-los un lloc on poden treballar sense la necessitat de fer cap tipus d'inversió inicial.

Es tracta d'un espai obert en el qual els usuaris podran intercanviar experiències amb altres emprenedors i treballar conjuntament en un entorn agradable on es fomenta la col·laboració i la generació de projectes innovadors. També hi ha dos despatxos tancats en els quals els usuaris podran realitzar reunions privades per a la posada en marxa i desenvolupament dels seus nous projectes.

La gestió del procediment d'admissió per a usar el Espai Coworking es farà a través del departament de Promoció Econòmica de l'ajuntament d'Albal.

Per a poder accedir punt al servei com als llocs de treball de l'Espai Coworking, les persones interessades hauran de presentar la sol·licitud corresponent en l'oficina de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, indicant les dades identificatives del sol·licitant i del treball que desenvoluparà, segons el model normalitzat.

Serà requisit indispensable per a ser admès que el sol·licitant tinga una antiguitat d'almenys 6 mesos d'empadronament a Albal i que l'activitat a desenvolupar tinga o vaja a tindre la seua seu social en el municipi d'Albal. La concessió d'admissió es farà per a un període de 12 mesos amb 2 pròrrogues posteriors de 6 mesos. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Aposta d'Albal per generar ocupació 

El govern d'Albal aposta per realitzar accions dirigides a reduir la desocupació en el municipi. En aquests quatre anys, des de l'any 2015, s'ha reduït l'atur en el municipi en 400 persones, només en l'últim any s'ha reduït el nombre d'aturats en un centenar de persones. Però, com explicava el propi alcalde en la inauguració “mai estarem satisfets mentre un albalenc estiga en la llista de l'atur”, i va afegir que amb l'obertura d'aquest Espai Coworking “fem un pas més per a promocionar l'emprenedoria en el municipi”. 

Una de les accions que es va desenvolupar enguany va ser la fira d'ocupació. Més de 500 participants, dirigit als joves i aturats del municipi. Més de 50 ofertes reals de 15 empreses del municipi i la comarca durant la jornada. Sessions pràctiques per a aprendre a cercar ocupació i l'autoocupació. Ser un emprenedor. Tots els participants van eixir molt satisfets.

D'altra banda, des de l'Ajuntament d'Albal s'ha facilitat que més d'un centenar de persones han trobat ocupació gràcies a l'Ajuntament. Han treballat en els diferents programes municipals de generació d'ocupació. Brigada d'obres, residència… També els joves han accedit a la seua primera ocupació amb diferents programes com EMPUJU o la Dipu et beca. Molts dels nostres joves han pogut iniciar-se en el món laboral a través d'aquests treballs en el propi Ajuntament.

Una altra de les actuacions és impulsar el nou sector industrial del municipi per a atraure empreses al municipi que generen ocupació. És una de les prioritats de l'actual Govern municipal, i com assenyala l'alcalde, Ramón Marí, “hem posat a la venda les nostres parcel·les municipals, perquè és fonamental el desenvolupament de la nova zona industrial per a atraure el municipi a empreses que són les que generen ocupació i que el mateix siga de qualitat”.

 

Informa Nou Horta. Albal.

Modificat el Dimecres, 19 Desembre 2018 13:42

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.