Edificant aprova la construcció de l'IES núm.2 a Albal

Dijous, 21 Febrer 2019 13:12 Escrit per  Publicat en Albal-VAL Vist 165 vegades

El pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius (EDIFICANT), posat en marxa per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, ha aprovat a l'Ajuntament d'Albal, la construcció d'un nou institut en el municipi. L'alcalde va rebre la notícia, personalment, de la mà de Jesús García Gil, Subdirector d'Infraestructures educatives, amb qui es va reunir el passat 11 de febrer en la conselleria i on va estar acompanyat de la regidora d'Educació, Melani Jiménez i l'arquitecta municipal, Manuela Molina. 

 

Serà el complex educatiu de secundària número 2 d'Albal i albergarà a 500 escolars, estarà dotat de 12 unitats d'educació secundària i quatre de batxillerat i, l'edifici tindrà 5.600 metres quadrats construïts. Per a la seua execució, el consistori ha disposat una parcel·la de 10.857 metres quadrats, de propietat municipal i qualificada per a equipament educatiu cultural, està situada en el sector 1.1.B, al costat del parc Benamá on en aquests moments es construeix aquesta gran zona per a l'oci, esport i esbarjo de 25.000 metres quadrats. Està entre el carrer Molí Cremat i la rotonda de la carretera CV-400´, “l'únic terreny municipal que compleix amb els requisits dimensionals exigits per a l'administració autonòmica”, explica l'alcalde.

 

Ramón Marí ha mostrat la seua satisfacció en conèixer la decisió del Consell que acabarà amb el problema de massificació que, actualment, té l'únic institut existent en la localitat. El nou centre educatiu completarà l'oferta d'ensenyament secundari a Albal que ara compta amb 29 unitats de secundària i set de batxillerat, en una parcel·la de 17.6664 metres quadrats. 

 

Des del departament d'urbanisme municipal d'Albal indiquen que l'Ajuntament ha començat els tràmits administratius precisos i en uns 20 mesos podrien iniciar-se les obres.

 

 

L'AMPA de l'IES número1 celebra la notícia 

Marí va informar d'aquesta notícia a la corporació municipal, en l'última sessió plenària celebrada dijous passat 14 de febrer. A més, el primer edil, al costat de la regidora d'Educació, també has traslladat aquest projecte a l'AMPA de l’IES número 1, amb els qui es va reunir aquest dimarts en la seua seu. El President, José Fabuel, ha rebut la notícia, “amb molta alegria”, i va dir que, encara que mancada molt temps per a la seua posada en marxa, “aconseguim donar una solució definitiva a la massificació actual del nostre centre”. Fabuel explica que una conseqüència directa d'aqueixa saturació d'alumnat va ser la posada en marxa de l'horari vespertí en l'institut, “la qual cosa va provocar, a l'inici, moltes queixes de les famílies”. L'AMPA, a través de la seua APP donarà trasllat d'aquesta informació a la seua comunitat educativa. 

 

 

Informa Nou Horta. Albal

Modificat el Dijous, 21 Febrer 2019 13:15

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.