Ramón Marí Nomenat alcalde d'Albal després de dir la constituci de l'ajuntament

Dilluns, 17 Juny 2019 11:14 Escrit per  PSPV-PSOE Albal Publicat en Albal-VAL Vist 43 vegades

 

Albal ha constituït el seu Ajuntament que li ha donat l'alcaldia al socialista Ramón Marí amb deu vots, huit del PSPV-PSOE i dos més que sumen els seus socis de govern: David Ramon de Compromís i José Arias de Unides-Podem. L'acte s'ha celebrat a la Casa de Cultura per acollir les més de 200 persones que han presenciat la sessió constitutiva del nou consistori.

 

Des de hui, Ramón Mari presidirà la seua cinquena legislatura després de 16 anys de govern al municipi de l'Horta Sud. En el seu discurs d'investidura ha destacat que l'acord assolit permetrà seguir avançant en progrés i benestar per a la ciutadania posant en valor la transformació del poble, els seus comptes sanejats i les seves polítiques en matèria de bienetar social. Marí ha anuncia grans projectes com la consecució del tren per a Albal, un segon institut, l'exigència d'un nou centre de salut o la lluita contra la violència de gènere, el respecte amb el medi ambient i el foment de la participació ciutadana, la cultura , l'esport i vetllar pels joves i la neteja viària.

 

En les seues paraules ha exigit respecte als seus adversaris polítics sense personalitzar en cap partit però ha advertit que aquesta lesgislatura serà intolerant amb les mentides i atacs personals. "El civisme, la tolerància i la convivència pacífica dins de la institució marcaran el nostre full de ruta, respectant la fiscalització però reprovant a aquells que no siguin capaços de ser responsables i d'exercir amb ètica democràtica". L'alcalde Albal ha destacat que se sent orgullós de poder presidir el seu poble "per quatre anys més", emfatitzant que ho farà fins a esgotar la legislatura.

 

El seu portaveu, Maria José Hernández Vila (PSPV) ha coincidit que la transparència, la proximitat i la responsabilitat seguiran sent els eixos del nou govern continuista després de 16 anys de govern.

 

Per la seua banda, José Arias i David Ramon que han possibilitat la eleccción de Ramón Marí com a alcalde consideren que el tripartit, "és un encert perquè vam crear un govern fort, progesista i plural". El portaveu de Compromís que repeteix govern amb Ramón Marí ha assegurat que seguirà vetllant per la cultura, el patrimoni, la llengua, la participació i els drets de la ciutadania. El nou soci, José Arias, ha anunciat que es farà càrrec de les àrees de Promoció Econòmica i Sostenibilitat i ha destacat que el Pacte del Botànic tingui contunuidad a Albal, "amb els mateixos actors".

 

El popular, José Miguel Ferris, que s'ha presentat com el partit de la real alternativa, "una formació de centre, moderat que va a realitzar una oposició vehement però responsable".

 

La portaveu d'Avant Albal, Maria José Hernández Ferrer, ha començat les seues paraules criticant la figura de Ramon Marí del qual ha dit, "es troba en les seves hores més baixes, electoralment parlant". En el seu discurs s'ha escoltat un rotund "no hi haurà pau per als malvats".

 

Rafael Rodríguez ha criticat el pacte de govern, "perquè perdem el tren de la concòrdia", ha dit i s'ha congratulat per mantenir-se en la corporació després de les eleccions del passat 26 de maig.

 

La corporació d'Albal té 17 membres

El nou Ayutamiento d'Albal comptarà amb 17 membres en la seua corporació. Estarà presidit pel socialista Ramón Marí al costat de set regidors als que suma dos regidors més, el portaveu de Compromís David Ramon i el de Unides-Podem, José Arias, amb qui ha format govern tripartit, a través d'un pacte signat la setmana passada. En l'oposició, el PP liderat per José Miguel Ferris compta amb quatre regidors, dos més Avant amb Maria José Hernández Ferrer i l'únic regidor que ha aconseguit Ciutadans, Rafael Rodríguez. 

 

 

Informa Nou Horta.  PSPV-PSOE Albal

Modificat el Dilluns, 17 Juny 2019 11:18

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.