Les obres del parc Benamá d’Albal conclouran a final d’any

Dimarts, 01 Octubre 2019 13:06 Escrit per  Publicat en Albal-VAL Vist 164 vegades

Les obres del Parc Benamá, situat en el sector 1.1.B i amb una superfície de 25.000 metres quadrats, conclouran abans que finalitze este 2019. Els treballs d'urbanització d'este espai van concloure al juliol, i es tracta d'una zona, situada al costat de l'institut de secundària, que estarà dedicada a l'oci, esport i esbarjo, és el segon parc més gran del municipi al costat del de la Balaguera, que va ser inaugurat en 2007. El Centre Verd Municipal s'encarregarà de la plantació de les zones verdes i confirmen que començaran a partir de la segona quinzena d'octubre.

 

El projecte l'executa l'empresa Clàssica Urbana i compta amb un pressupost aproximat d'un milió d'euros. L'alcalde, Ramón Marí ha explicat que era un compromís del seu govern, “convertir Albal en un dels municipis amb més zones verdes de l'Horta Sud”.

 

La localitat compta en l'actualitat amb 35 parcs municipals que al costat d'esta nova àrea constituïxen grans espais de benestar, per a disfrutar la ciutadania i les seues mascotes. El Parc Benamá comptarà amb arbratge mediterrani i extenses prades de gespa, amb jocs infantils, zona d'oci per a animals i també un espai biosaludable. El projecte inclou zona de berenadors, jocs infantils, pista esportiva per a la pràctica de l'atletisme, futbol sala i cal·listènia, jocs fitness i una plaça central. En les zones verdes es plantaran 550 arbres, amb espècies vegetals- arbòries, arbustives i tanques- climàtiques i de baix manteniment i consum d'aigua escàs. A causa de la gran quantitat d'aigua necessària per al manteniment de les zones verdes, el consistori ha tramitat una concessió de pou, per motius mediambientals, i es regarà a través d'este sistema i no amb aigua potable. La zona de jocs per a animals compta amb 550 metres quadrats de superfície i inclou jocs per als gossos i papereres i bancs per als amos.

 

Respecte a l'espai dedicat als jocs infantils, se situen en la part central i compten amb 300m2, revestit amb paviment de seguretat. Disposarà de sis elements per a l'oci dels xicotets: dos molls, un balancí, un gronxador de dos cossos i tres elements combinats, un conjunt compacte a base de tobogans i ponts i una caseta infantil. La pista esportiva, amb acabat en formigó, estarà barrada, compta amb pista de running perimetral de 137x180 metre i una zona per a la pràctica del futbol sala.

 

L'espai biosaludable ocupa 1.600 metres2, on s'intercalaran jacarandes i ficus i inclou jocs esportius, bancs i papereres i una taula de ping-pong. Oferixen equipament esportiu per a l'entrenament i que potencien l'equilibri, la força, la coordinació, l'elasticitat, agilitat i mobilitat. Estan situats a l'aire lliure, amb ombres i pròxims a dispositius d'hidratació, són de servei públic i milloren la salut. El parc que se situa en el sector 1.1.B està delimitat pels carrers Atleta Faust Albiol, Senyera, Joventut Musical i Hernández Lázaro i s'ha previst que tinga tres zones d'accés. Per descomptat, serà un parc completament accessible.

 

Més de 300.000 euros per a modernitzar l'esbarjo a Albal. Este projecte se suma a la rehabilitació dels 35 parcs públics que ha executat l'Ajuntament d'Albal des de finals del passat any, per a millorar els jocs infantils i les zones d'esbarjo i gimnàstica de la ciutat. La inversió total supera els 300.000 euros i arriba a totes les zones de la localitat. Des de l'arribada al govern de Ramón Marí, s'ha passat de tindre 25.000 metres quadrats de zones enjardinades i parcs a superar els 250.000, la qual cosa convertix a Albal en una de les poblacions amb més zones verdes de la comarca.

 

 

Informa Nou Horta. Albal

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.