Albal i Aqualia renoven el Fons Social que garanteix l'aigua als més necessitats

Dijous, 30 Juliol 2020 10:20 Escrit per  Publicat en Albal-VAL Vist 109 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Per cinqué any consecutiu, l'Ajuntament d'Albal i Aqualia –l'empresa que gestiona el servei municipal del subministrament d'aigua potable, així com el sanejament i depuració de les aigües residuals- han renovat el conveni d'un Fons Social per a garantir el subministrament d'aigua a tota la ciutadania. Està pensat, especialment, per a aquells que no puguen afrontar el pagament de la factura de l'aigua potable o de clavegueram.

 

La signatura de l'acord va tindre lloc el passat 23 de juliol i va estar a càrrec de l'alcalde d'Albal, Ramón Marí i d'Humberto Panella, Delegat d'FCC Aqualia. La dotació del Fons social per a aquest 2020 és de 8.000 euros, l'aportació del consistori i l'empresa és al 50%, cada part el sufraga amb 4.000 euros. Aquesta inversió solidària computarà a fons perdut però el seu import no afectarà el balanç de la concessió, ni repercutirà en la factura de la resta de veïns.

 

Qui pot accedir a l'ajuda?
Per a poder optar a la cobertura d'aquest Fons és necessari fer la sol·licitud en el Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament, situat en el Centre Polivalent d'Albal el personal tècnic del qual realitzarà un informe del cas del sol·licitant. A l'hora d'aprovar les ajudes s'aplicaran els criteris fixats per aquesta àrea, en matèria de prestacions econòmiques d'urgència social.

 

Després de la signatura de l'acord, Marí i Panella s'han congratulat de la labor social que es realitza a través de la promoció d'aquestes ajudes, "que milloren les condicions de vida de la ciutadania", van coincidir.

 

Cap ciutadà ha patit talls d'aigua
Cap ciutadà ha patit talles d'aigua, per impagament, des que es decretara al març l'Estat d'Alarma decretat pel coronavirus. Aquesta va ser una decisió que es va prendre per part del Consell de Ministres i que Aqualia ha complit rigorosament i allarga, com a mínim, fins al 31 de setembre. Suposa garantir el subministrament d'aigua a les famílies més vulnerables.

 

Informa Nou Horta. Albal

Modificat el Dijous, 30 Juliol 2020 10:21