El benestar social és un dels pilars clau de les polítiques desenvolupades des de fa dècades per l'Ajuntament de Quart de Poblet, una labor que s'ha vist reforçada amb l'inici de la pandèmia i que ha portat, no sols a reforçar i adaptar els serveis ja existents, sinó també a la creació de noves línies d'actuació destinades especialment als col·lectius més vulnerables. És el cas del servei d'Atenció Psicològica per als familiars de les persones usuàries i usuaris del taller d'Estimulació Cognitiva que es posarà en marxa al febrer.

 

Des de l'equip de professionals de l'àrea de Persones Majors es va detectar la creixent necessitat d'oferir a aquestes famílies de persones dependents un espai en el qual compartir vivències i emocions i comptar amb un psicòleg per a resoldre els seus dubtes i donar-los eines per a afrontar la seua situació en el nou context de crisi sanitària.

 

Per a això, s'ha habilitat una vesprada al mes en la qual es duran a terme sessions grupals a través de videoconferència. A més, es donarà la possibilitat de rebre assistència individual a aquelles persones que ho requerisquen.

 

Un reforç en les atencions que se suma a iniciatives anteriors, com el servei d'acompanyament telefònic “No estigues sola o sol per Nadal”, posat en marxa durant les festes per a acompanyar a persones que participen o han participat en l'Aula de Majors i que es trobaven en situació de soledat. Durant aquest període, es va donar suport emocional a 42 veïnes i veïns que, per diversos motius, no podien reunir-se amb familiars i amics.

 

Tallers de Memòria i Estimulació Cognitiva

L'equip de govern ha tractat de mantindre de manera ininterrompuda els diferents grups de treball que es realitzen amb les persones majors, adaptant l'oferta i els recursos a les mesures decretades a cada moment, conscients de la importància de continuar atenent aquest col·lectiu. Això ha permés que, en aquest inici de curs, mig centenar de veïns i veïnes hagen pogut seguir els tallers.

 

Al novembre es va reprendre de manera online i individual la prestació del Taller Unitat de la Memòria, activitat emmarcada dins de les Aules de Persones Majors. Les 27 persones inscrites en els primers grups d'Entrenament de la memòria van poder treballar els continguts del taller en els seus domicilis, rebent els exercicis a través de correu electrònic o recollint-los en el Centre Intergeneracional Trenquem Barreres, quan això era possible. A més, de manera paral·lela, se'ls enviava per WhatsApp una sèrie de tutorials en els quals s'explicava com dur a terme cadascun d'aquests exercicis. L'11 de gener va concloure l'activitat d'aquests primers grups, donant inici el passat 18 de gener al següent, format per 30 persones.

 

D'igual manera, l'activitat d'Estimulació Cognitiva, destinada a persones amb deterioració cognitiva lleu o moderat, s'ha vist transformada en un programa d'atenció domiciliària individualitzat. A través d'aquest, el psicòleg responsable ja ha realitzat més de 35 visites domiciliàries atenent 20 usuaris i usuàries, evidenciant la necessitat i l'èxit de la iniciativa.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

 

a ho va fer en ple confinament amb una App en la qual es podien consultar els comerços oberts, els seus horaris i la seua ubicació per a facilitar les compres a les veïnes i els veïns de Burjassot. I ho ha tornat a fer de nou. El burjassoter Jordi Torrijos ha creat en aquesta ocasió una App, també gratuïta, perquè bars i restaurants del municipi puguen enviar menjar a domicili.

 

Els establiments que vulguen fer ús d’ella no necessiten tenir coneiximements de programació, simplement editar un full de càlcul Google Sheets. Perquè ho facen de manera fàcil i seguint tots els passos, Jordi ha inclòs també un videotutorial per a guiar als interessats pas a pas.

 

A més, ha elaborat també un VÍDEO de presentació de l’aplicació, perquè els establiments interessats a tindre-la puguen veure el seu funcionament, que és fàcil i molt dinàmic.

 

La plantilla per a emplenar els diferents camps que es requereixen pot copiar-se des de l’enllaç https://lnkd.in/duz-x7b i bars i restaurants poden personalitzar-la amb el seu menú en tan sols un parell d’hores, “així, cada bar o restaurant podria tindre la seua pròpia app, sense cost i d’una forma ràpida”, tal com ha assenyalat el mateix Jordi que ha fet també un videotutorial, pas a pas, per a saber com usar la plantilla.

 

Aquesta acció s’uneix a la que està duent a terme l’Ajuntament de Burjassot, a través de CEMEF, per a elaborar també un llistat d’establiments d’hostaleria, bars, cafeteries, restaurants i establiments d’oci i entreteniment que romanguen oberts perquè presten servei de recollida de menjar i/o beguda en el local, amb cita prèvia, o enviament a domicili. S’indicarà el local, el telèfon i l’horari del mateix perquè la ciutadania puga posar-se en contacte amb ells.

 

El mateix succeirà amb els comerços no essencials del municipi ja que els seus horaris s’adaptaran al tancament a les 18.00 hores. Per aquest motiu, també es donarà a conéixer per part del Consistori, en el moment en el qual els comerços l’informen, el llistat de comerços oberts i els seus nous horaris.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

 

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha participat este dijous en la taula interinstitucional en la qual s'han aprovat les ajudes del Pla Resisteix per als col·lectius més afectats per la pandèmia. Dels 160 milions d'euros que rebran autònoms i empreses la Diputació de València aporta una mica més de 17 milions en este programa d'ajuda del qual forma part al costat de la Generalitat, les diputacions d'Alacant i Castelló, els ajuntaments de les tres capitals de província i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

 

El president Gaspar ha agraït al cap del Consell, Ximo Puig, la posada en marxa d'este pla d'ajuda en el qual la corporació provincial s'implicarà més enllà de l'aportació econòmica, ja que s'encarregarà de supervisar la tramitació de la concessió de les ajudes als afectats en municipis de menys de 5.000 habitants, amb la finalitat d'agilitar el procés d'elaboració de les bases i terminis perquè els diners arriben com més prompte millor a la butxaca dels qui els necessiten.

 

En paraules de Toni Gaspar, “posarem els mitjans de la Diputació al servei dels municipis per a tutelar la concessió de les ajudes i fer més ágil el procés; encara que ens agradaria que els diners estigueren la setmana que ve en les butxaques dels afectats, tots sabem que no serà possible a conseqüència d'eixa burocràcia que hem construït entre tots”. Gaspar ha tornat a evidenciar la seua obsessió per eliminar esta burocràcia i ha convidat a reflexionar sobre “la necessitat de reduir estos tràmits sense haver de perdre el control de la despesa, apostant pel trellat”.

 

El màxim responsable de la Diputació de València ha destacat la capacitat d'acord de totes les institucions que participen en el Pla Resisteix “en un moment en el qual ningú es posa d'acord”. “Encara que s'acabe parlant de les quantitats econòmiques i això no siga notícia, crec que l'essència d'este projecte és que hi ha gent capaç d'arribar a acords pel bé comú”, ha insistit Gaspar.

 

Col·laboració institucional

En la línia de col·laboració institucional en la qual treballa la Diputació de València, els 17.102.000 euros del Pla Resisteix se sumen als 40 milions d'euros del Fons de Cooperació Municipal recollits en el Pressupost de 2021, i als plans específics per a la dinamització turística i contra el despoblament en els quals es treballa al costat del Consell.

 

En paral·lel, la Diputació no ha deixat d'ajudar a col·lectius especialment afectats per la pandèmia en l'àmbit provincial, cas del xicotet comerç, els artistes fallers, la pirotècnia, floristes i indumentaristes, entre altres.

 

La prioritat de la institució provincial continua sent garantir la liquiditat dels ajuntaments per a fer front a les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica, així com donar resposta a les necessitats dels municipis en qualsevol àmbit de gestió, respectant sempre la voluntat dels alcaldes i alcaldesses, que són els que millor coneixen la realitat dels seus pobles. Per a això, a més de les aportacions als fons conjunts amb la Generalitat i altres institucions, té en marxa un Pla d'Inversions amb 144 milions d'euros per a millorar serveis i infraestructures en les 15 comarques valencianes.

A causa de les noves restriccions que s’han aplicat a la Comunitat Valenciana per l’empitjorament de la situació sanitària, un dels sectors que ha hagut de tancar les seues portes ha sigut el de l’hostaleria, tal com es desprén de la Resolució publicada ahir en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. En aquesta, s’assenyala que aquests establiments estaran tancats “llevat que en els mateixos es preste servei de recollida de menjar i/o beguda en el local o enviament a domicili”.

 

Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Burjassot, a través de la Regidoria de Comerç, dirigida per Rosa Cosa, de mans de CEMEF, vol ajudar tant als establiments hostalers que mantindran les seues portes a obertes tant per a la recollida en local com per a l’enviament a domicili com mantindre informats als ciutadans i ciutadanes dels establiments que donen aqueix servei perquè puguen realitzar els seus encàrrecs. Aquesta acció ja es va dur a terme tant amb els comerços essencials, durant el període de confinament, com amb els propis hostalers quan van començar a obrir durant les fases de desescalada.

 

Per aquest motiu, ha elaborat una llista de comerços hostalers que donen servei de recollida en local o enviament a domicili que pot consultar-se ACÍ. En aquesta, s’especifica el nom del local, la seua adreça, el seu telèfon i l’horari a més de si es pot realitzar la comanda per WhatsApp.

 

Aquells establiments que no estiguen en el llistat però hagen decidit donar el servei també, poden posar-se en contacte amb CEMEF o bé enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., per a incloure’ls en aquest. En el mail hauran d’indicar les seues dades: nom del bar/cafeteria/restaurant, adreça, telèfon, si es poden fer les comandes per WhatsApp, si tenen web i correu electrònic. A més, deuran també indicar l’horari fins el qual es poden fer els encàrrecs.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

L'Ajuntament de Massamagrell ha realitzat durant aquests dies l'ingrés de les ajudes de material escolar a les persones beneficiàries, en aquesta ocasió, les dirigides a l'alumnat d'Educació Secundària Obligatòria.

 

“És el primer any que els alumnes i alumnes de l'ESO han pogut sol·licitar aquesta ajuda dotada amb una quantia de 60 euros, igual que la sol·licita l'alumnat de primària des de fa uns anys. Entre ahir i hui, les persones sol·licitants a les quals se'ls ha acceptat la seua petició, ho estan rebent en els seus comptes corrents vinculats”, ha aclarit l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez.

 

“Hem ingressat un total de 9.403,44 euros únicament en les ajudes per a ESO, quantitat que se suma a l'ingrés que es va realitzar fa unes setmanes sobre les ajudes per a primària. Entre totes elles, incloent les dirigides a l'alumnat d'infantil, aquest curs s'han destinat un total de 55.000 euros en ajudes d'educació”, ha afegit la regidora d'Educació, Araceli Munera.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa la campanya “Cuinem per tu”, una iniciativa que naix per a recolzar el sector de l’hostaleria local en aquests moments tan complicats generats per la pandèmia i les seues conseqüències. El seu objectiu principal és animar els bars i restaurants del municipi a oferir el servei de menjar per a emportar a casa per tal que la ciutadania continue consumint productes dels establiments locals.

 

Per tal de donar a conèixer la iniciativa, l’Ajuntament d’Alaquàs ha posat a l'abast del establiments d’hostaleria un espai al Portal del Comerciant en què poden publicitar el seu servei d’entrega a domicili o arreplegada al local, junt a la seua oferta gastronòmica. La idea és que la ciutadania es consciencie amb la situació d’aquest sector comercial i s’adapte a les noves circumstàncies.

 

L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat a disposició de tots els bars i restaurants el telèfon 664377822 amb servei de WHATSAPP i el mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., per tal que els locals interessats envien les seues dades personals i la seua conformitat per a participar en la campanya i, junt amb els tècnics municipals, configuren aquest directori on poden actualitzar a temps real la seua oferta i serveis.

 

A més, el departament de Desenvolupament Local, detallarà a l’hostaleria local mitjançant un correu electrònic el funcionament de la iniciativa i també que tenen a la seua disposició el servei gratuït de creació de pàgines web al Portal del Comerciant, per als comerços i locals d’hostaleria que necessiten un espai en internet per tal de promocionar el seu negoci.

 

Aquest servei de creació de pàgines web naix en un moment en què la visualització en Internet i la transformació digital dels comerços resulta imprescindible i per tal de fer ús d’aquest servei, les persones interessades poden enviar un whatsapp al 664377822, correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o cridar al telèfon 674 248 274 en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L'Ajuntament de Godella, a través de la Regidoria de Comunicació, ha exigit a les diferents companyies de telèfon mòbil que operen en el terme municipal que prenguen les mesures oportunes perquè la ciutadania tinga una millor cobertura en les seues terminals.

 

La Corporació ha oferit a les diferents companyies els edificis municipals perquè instal·len noves antenes que oferisquen un millor servei a la població, ja que en molts llocs del nucli urbà no existeix un servei apropiat.

 

Malgrat els oferiments de l'Ajuntament, encara no s'ha obtingut un compromís de les companyies per a ampliar la cobertura mòbil, encara que es continua treballant perquè la ciutadania tinga una cobertura òptima en els pròxims mesos.

 

“Estem duent a terme les gestions necessàries per a tractar d'ampliar la cobertura mòbil. De fet, hem oferit els nostres edificis municipals com a llocs en els quals instal·lar les antenes de telefonia. Des de l'àrea de comunicació farem un seguiment per a tractar de solucionar la situació”, han informat des de l'àrea de comunicació.

 

“Sabem que és una petició de la ciutadania des de fa temps, però no depén de l'Ajuntament. De fet, estem oferint tot el que és a les nostres mans perquè les companyies instal·len nous punts que oferisquen el servei que mereixen les persones que vivim a Godella”, han agregat.

 

Informa Nou Horta. Godella

Nova convocatòria Aula Mentor d'Aldaia

Dijous, 21 Gener 2021 16:47

Cursos oferts

 

El primer curs, CCNA versió 7: Certificació Acadèmica CISCO en xarxes d'ordinadors. Certificació que consta de 3 mòduls, cadascun té una durada de cinc mesos i per a cursar el següent mòdul s'haurà d'haver superat prèviament els mòduls anteriors. Al seu torn, l'alumnat que desitge completar cada mòdul haurà de mantenir activa la seua matrícula durant estos cinc mesos.

 

 

A través d'esta formació l'alumnat adquirirà coneixements en el disseny, construcció i manteniment de xarxes d'ordinadors i la seua aplicació en entorns empresarials. Així mateix, cal destacar en esta versió recentment actualitzada del curs, la inclusió dels mètodes d'implementació de QoS, la implementació de polítiques de seguretat i, en el context de tecnologies capdavanteres en xarxes, el tractament de la virtualització de xarxa i l'arquitectura i gestió de les SDN - xarxes definides per programari, de cara a la programació de xarxes i l'automatització de tasques.

 

Mòdul 1 CCNA v7: L'objectiu del curs és presentar els conceptes i tecnologies bàsics de xarxa, desenvolupant competències necessàries per a planificar i implementar xarxes petites.
Mòdul 2 CCNA v7: En este curs es voran els conceptes bàsics de commutació i encaminament d'una xarxa; ajudant a planificar i implementar xicotetes xarxes, incorporant una gran varietat d'aplicacions.
Mòdul 3 CCNA v7: L'objectiu d'este curs és presentar els conceptes i tecnologies bàsics de xarxes; ajudant a desenvolupar les aptituds necessàries per a planificar i implementar xarxes xicotetes.

 

El segon curs, CCNA CyberOps Associate, està orientat a formar en destreses per a conèixer les vulnerabilitats que es produeixen en Ciberseguretat, els sistemes operatius que utilitzen; detectar els tipus d'atac, els mètodes que utilitzen; protegir les dades personals, els corporatius, totes les infraestructures, etc. És recomanable que l'alumnat tingua coneixements bàsics dels sistemes operatius Linux i Windows, coneixement de xarxes equivalent als mòduls 1 i 2 de CCNA.

 

La llengua vehicular del curs serà en espanyol però la documentació està en anglès.

Finalment, el curs Linux Essentials v.2, una formació d'introducció sobre este sistema operatiu, àmpliament estès en el món dels servidors d'Internet, en alguns equips d'usuari, en telèfons d'última generació, en equips de seguretat i en un llarg etcètera de sistemes. S'impartirà en anglès perquè els comandos del S.O. són en anglès i perquè la versió 2 i última no està traduïda al castellà. D'haver-hi algun problema en algun moment, el tutor ajudarà al seu enteniment i comprensió.

 

Matrícula

Per als cursos CCNA v7 i CCNA Ciber Ops. Associate el període de matricula romandrà obert fins al 29 de gener (places limitades) i estes formacions començaran l'1 de febrer.

El termini d'inscripció del curs Linux Essentials v.2 és fins a l'1 de febrer (fins a esgotar places) i la formació començarà el 15 de febrer.

 

Certificació

Per a obtenir la certificació acadèmica és necessari realitzar els tres mòduls i haver superat tot: capítols, exàmens teòrics i pràctics, activitats i pràctiques addicionals amb nota superior o igual al 70%.

 

 

La certificació professional consisteix en la realització d'un examen d'una hora, en un centre adscrit a VUE i obtenir més d'un 85%. La validesa d'esta certificació caduca als tres anys. La denominació de la mateixa és “CCNA certificació 200-301”

Més informació en: https://www.pue.es/cursos/cisco/200-301-cisco-ccna-v7-online

 

Les persones interessades poden enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o telefonar al 96 198 88 15 per a ampliar informació.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

 

Pàgina 1 de 1876