L’equip de govern d'Alcàsser presenta "un pressupost 2018 que pretén optimitzar els recursos"

Dimecres, 21 Març 2018 14:13 Escrit per  govern municipal Publicat en Alcàsser-VAL Vist 444 vegades

L’equip de govern ha presentat un Pressupost 2018 que és sobre tot un PRESSUPOST RESPONSABLE que pretén optimitzar els recursos de l'ajuntament.

Els objectius generals que  l’alcaldessa Eva Zamora va presentar al Ple Extraordinari celebrat el 12 de maig són els següents:

- Modernitzar l’administració i la gestió de l’Ajuntament d’Alcàsser, optimitzant el catàleg de llocs de treball i dotant d’eines actuals  als treballadors i treballadores municipals.

- Anar fent un poble més sostenible i més segur, amb diverses actuacions que segueixen una línia clara com puguen ser la dotació a la brigada d’obres de vehicles elèctrics o d’instal·lació de punts de recarrega per a vehicles elèctrics, l’augment en més d’un 50 % de les partides corresponents a conservació de parcs i jardins i la conservació de vials, i la implantació de un dron per a la Policia Local destinat a vigilància sobre tot del terme municipal. També s’ha proposat al Consell Agrari Local l’aprovació d’un reglament per a crear un Banc de Terres i una ordenança de Bones Practiques Agràries.

- Fer una ferma aposta per una programació cultural de qualitat al nostre poble, havent aprovat el conveni amb l’Institut Valencià de Cultura (Culturarts), creant el Taller Municipal de Teatre i implementant el teatre a l’escola amb l’adhesió a la campanya municipal escolar ANEM AL TEATRE.

- Fer un poble més participatiu, donant veu al veïnat, i augmentant la partida destinada als pressupostos participatius de 2018.

- Fer un poble amb millors infraestructures escolars, augmentant la partida de conservació de centres escolars en un 50%

- Fer d’Alcàsser una ciutat educadora, la qual cosa  compromet a consolidar i ampliar programes complementaris educatius més enllà de l’àmbit dels propis centres escolars, com així ho demostren les Jornades educatives amb un impacte de més del 30% de la població d’Alcàsser. I amb un futur projecte de prevenció, detecció i actuació en casos de Bullying.

- Impulsar i dinamitzar el comerç local i incentivar el foment de l’ocupació en persones aturades o que busquen millorar les seues condicions laborals, amb una aposta ferma amb l’apertura d’un espai ADEC (Aula de Dinamització Econòmica i Comercial)

- Fomentar l’oci saludable i en valors més enllà de les activitats ofertades per l’espai jove EL DAU, incloent activitats en joves d’altres edats.

- Millorar l’atenció a les famílies amb major risc d’exclusió social, amb la implantació de les targetes moneder solidaries per desestigmatitzar a les persones més vulnerables.

- Millorar els serveis i les instal·lacions municipals (Centre Cultural, Centre Social, Mercat Municipal, Poliesportiu, etc).

- Millorar els serveis que presta l’Escola Esportiva Municipal.

- Fer un poble més igualitari, fent possible amb el pressupost la implantació de les accions dissenyades en el PLA MUNICIPAL D’IGUALTAT DE GÈNERE.

Tot açò amb els impostos i les taxes municipals congelades, amb uns gravàmens dels més baixets de la comarca, i amb deute zero, i havent aprovat diverses mesures per a facilitar el pagament de les mateixes.

"A novembre de 2017 és va presentar el primer projecte de Pressupostos per a 2018 als grups de l’oposició. Des de gener de 2018 hem mantingut negociacions amb altres grups de la  corporació municipal. Hem realitzat varies reunions amb Gent d’Alcàsser havent arreplegat les seues propostes i havent inclòs en el pressupost que presentem la gran majoria d’estes. Ens hem reunit una vegada amb Compromís, arreplegant les propostes i quedant pendent la negociació en altra reunió que Compromís va ajornar sense tornar a demanar cap altra reunió. Pel que fa a Ciudadanos, pensem que el fet de presentar el mateix dia que estava convocat el ple de febrer una esmena reclamant la baixada del 2% de l’IBI, demostra, al menys, el desconeixement de la gestió administrativa. I amb el Grup Popular, estem convençudes i convençuts que, com molt bé va recalcat la seua portaveu en la seua intervenció, les postures polítiques són tan enfrontades que no haverem pogut trobar punts d’encontre. " declaren des de l'quip de govern

A més afirmen que "totes les opcions dels grups de l’oposició representats al nostre ajuntament són legítimes i respectables, però considerem que posen per davant estratègies electoralistes sense considerar l’interès  general i el benefici de tots els veïns i veïnes d’Alcàsser. Es pot fer una oposició constructiva, sense obstruir la gestió i el funcionament del govern del nostre poble. El grup socialista hem estat molts anys en l’oposició i sempre ens hem caracteritzat per fer una oposició constructiva, fent prevaldre la tan nomenada lleialtat institucional, sense haver bloquejat els pressupostos del nostre ajuntament. Lamentem el no de tots els grups de l’oposició i que no s’haja aprovat el pressupost per a 2018, que hem treballat i dissenyat amb responsabilitat i tocant de “peus a terra”, i seguirem treballant de valent per al veïnat del nostre poble."

 

Informa Nou Horta. Alcàsser

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.