L’Escola d’Estiu d’Alfafar pionera, en la Comarca, amb la tècnica brain gym

Divendres, 14 Juliol 2017 10:34 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 308 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Des de l'àrea de Joventut de l’Ajuntament d’Alfafar s'aposta per la innovació en l'escola d'estiu, és per açò que enguany s'han incorporat noves tècniques o tallers per a seguir millorant el servei.

Enguany, les principals novetats són, el brain gym i el ioga per a xiquets i xiquetes, unes eines que estan començant a utilitzar-se donada la importància de les mateixes. En aquest moment són pocs els centres que treballen amb elles, però a Alfafar s'ha apostat per una formació completa per a la població més jove.

La tècnica de brain gym o gimnàstica cerebral és un sistema basat en el moviment que utilitza senzills exercicis perquè el cervell treballe de forma íntegra amb el cos, aconseguint millorar l'aprenentatge i el rendiment del cervell. Aquesta tècnica es desenvolupa a primera hora del matí perquè les xiquetes i xiquets estiguen preparats per a aconseguir una major concentració i així una millor assimilació de conceptes, interioritzant-los d'una manera més senzilla. Per exemple, un dels exercicis consisteix a realitzar activitats quotidianes d'una forma diferent a les quals estan acostumats, com utilitzar la mà contrària a la qual s'usa habitualment per a escriure, obrir la pasta de dents, agafar el telèfon o obrir una porta. Amb aquesta tècnica s'aconsegueix un major rendiment cerebral i en l'aprenentatge que fa que els xiquets i xiquetes estiguen més actius a primera hora del matí.

Per contra, a última hora del matí es desenvolupen activitats de ioga per a aconseguir que l'alumnat es relaxe després d'un matí ple d'activitat i exercici, aconseguint que les i els alumnes aprenguen a llevar-se l'estrès i sentir-se relaxats. D'aquesta manera, s'aconsegueix un equilibri entre el cos i la ment i se li apliquen unes conductes saludables per a seguir practicant en el temps una vegada haja finalitzat l'escola d'estiu.

Des de l'àrea de Joventut s'aposta per noves tècniques que desenvolupen d'una manera equilibrada el cos i la ment dels xiquets i xiquetes aconseguint que adquirisquen uns hàbits saludables per al dia a dia.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Divendres, 14 Juliol 2017 10:51