L’Escola d’Estiu d’Alfafar pionera, en la Comarca, amb la tècnica brain gym

Divendres, 14 Juliol 2017 10:34 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 286 vegades

Des de l'àrea de Joventut de l’Ajuntament d’Alfafar s'aposta per la innovació en l'escola d'estiu, és per açò que enguany s'han incorporat noves tècniques o tallers per a seguir millorant el servei.

Enguany, les principals novetats són, el brain gym i el ioga per a xiquets i xiquetes, unes eines que estan començant a utilitzar-se donada la importància de les mateixes. En aquest moment són pocs els centres que treballen amb elles, però a Alfafar s'ha apostat per una formació completa per a la població més jove.

La tècnica de brain gym o gimnàstica cerebral és un sistema basat en el moviment que utilitza senzills exercicis perquè el cervell treballe de forma íntegra amb el cos, aconseguint millorar l'aprenentatge i el rendiment del cervell. Aquesta tècnica es desenvolupa a primera hora del matí perquè les xiquetes i xiquets estiguen preparats per a aconseguir una major concentració i així una millor assimilació de conceptes, interioritzant-los d'una manera més senzilla. Per exemple, un dels exercicis consisteix a realitzar activitats quotidianes d'una forma diferent a les quals estan acostumats, com utilitzar la mà contrària a la qual s'usa habitualment per a escriure, obrir la pasta de dents, agafar el telèfon o obrir una porta. Amb aquesta tècnica s'aconsegueix un major rendiment cerebral i en l'aprenentatge que fa que els xiquets i xiquetes estiguen més actius a primera hora del matí.

Per contra, a última hora del matí es desenvolupen activitats de ioga per a aconseguir que l'alumnat es relaxe després d'un matí ple d'activitat i exercici, aconseguint que les i els alumnes aprenguen a llevar-se l'estrès i sentir-se relaxats. D'aquesta manera, s'aconsegueix un equilibri entre el cos i la ment i se li apliquen unes conductes saludables per a seguir practicant en el temps una vegada haja finalitzat l'escola d'estiu.

Des de l'àrea de Joventut s'aposta per noves tècniques que desenvolupen d'una manera equilibrada el cos i la ment dels xiquets i xiquetes aconseguint que adquirisquen uns hàbits saludables per al dia a dia.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Divendres, 14 Juliol 2017 10:51

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.