Alfafar inicia la licitació de les obres del carril bici

Dilluns, 08 abril 2019 10:26 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 174 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alfafar ha iniciat el període de licitació de les obres d'ampliació del carril bici i passeig de la localitat que estarà obert fins el pròxim dia 24 d'abril, quan el consistori seleccionarà a l'empresa que duga a terme el projecte. Aquesta iniciativa, emmarcada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) del municipi, té com a objectiu connectar el nucli urbà, tant al Carrer Alcalde José Puertes com al Carrer Pep de L'Horta, amb els carrils bici actuals de la zona comercial del municipi (Alfafar Parc).

 

El projecte cerca potenciar les sinergies amb les vies ciclistes ja existents en un entorn de 2 km, afavorint l'ús de la bicicleta com mig alternatiu als desplaçaments motoritzats. En aqueix context, Alfafar forma part de l'associació “Xarxa Ciutats per la Bicicleta”. Aquesta organització defensa els beneficis d'aquest vehicle a través d'iniciatives com el disseny d'espais urbans que afavorisquen el seu ús, contribuint, d'aquesta manera, a la descarbonització del municipi.

 

L'ampliació del carril bici compta amb un pressupost total de 181.500€, dels quals 75.000 € pertanyen al programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Per part seua, el consistori aporta 106.000 € ja que, ateses les bases que regulen la subvenció, assumeix el cost de l'IVA del projecte.

 

Amb la posada en marxa d'aquest projecte, que serà efectiu durant els pròxims mesos, l’Ajuntament d’Alfafar atén a més les peticions arreplegades a través de l'àrea de Participació Ciutadana que demandaven, especialment des del sector més jove del municipi, una millor i més segura connexió entre Alfafar i la seua zona comercial.

 

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dilluns, 08 abril 2019 10:28