Alfafar recapta 8.200 € per a la investigació en la RunCáncer

Dimarts, 09 abril 2019 12:53 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 238 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Alfafar va acollir el diumenge passat una nova edició de la carrera solidària RunCáncer, una iniciativa emmarcada en la V edició del Circuit RunCáncer que organitza l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i que inclou més de 80 esdeveniments esportius durant tot l'any en nombrosos municipis de la Comunitat Valenciana. 

 

Un total de 1.640 inscrits van participar en les dues proves programades per a aquesta edició, una carrera de 8 km i una marxa de 4 km que es van dur a terme a partir de 10.00 h al carrer Mariano Benlliure d'Alfafar. La recaptació obtinguda amb la venda dels dorsals, al voltant de 8.200 € en les dues modalitats d'Alfafar i més de 49.000 € en l'acumulat de les diferents proves del circuit que ja s'han celebrat, anirà destinada íntegrament a la investigació contra el càncer. 

 

A aquesta iniciativa, amb la qual es pretén visibilitzar i conscienciar sobre la importància de la investigació, es van sumar un any més un gran nombre de veïns i veïnes, aficionats i afeccionades a l'esport, així com famílies al complet per a gaudir d'una jornada festiva que va conviure en aquesta ocasió amb la VII Fira de la Salut d'Alfafar. 

 

La Fira de la Salut del municipi, una iniciativa consolidada i referent en l'àmbit comarcal, va finalitzar ahir coincidint amb el Dia Mundial de la Salut després d'una setmana de programació dedicada a la salut física, mental i emocional. Associacions vinculades al sector sanitari com l'Associació Valenciana d'Afectats de Fibromiàlgia (AVAFI), l'Associació de la lluita contra l'anorèxia i la bulímia (AVALCAB) o l'Associació per a la lluita contra la Leucèmia de la Comunitat Valenciana (ASLEUVAL), entre altres, entitats com el Sindicat d'Infermeria SATSE o la Creu Roja i associacions locals com Som de Pit, Deixant Petjades, ACOA i la junta d'Alfafar de la AECC van formar part dels diferents estands informatius de la Plaça de l’Ajuntament.

 

A més, al llarg de tot el cap de setmana, la Fira va acollir, entre altres activitats, la visita d'un hospital de campanya, la celebració d'activitats esportives a càrrec de SUMA Fitness Club, així com tallers infantils i de presa de constants i reanimació per a xiquets i adults.

 

La Fira de la Salut d'Alfafar és una iniciativa de referència amb la qual s'atorga un espai de visibilitat a diferents associacions sense ànim de lucre del sector sanitari que treballen pel foment de la salut, oferint a més a les i els veïns del municipi un espai per a la difusió d'informació sobre salut, malalties i hàbits saludables.

 

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dimarts, 09 abril 2019 12:55