L'Ajuntament d'Alfafar i el CIM col·laboraran per al foment i la promoció musical

Dimecres, 26 Juny 2019 13:20 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 66 vegades

 

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua àrea de Cultura, i el Centre Instructiu Musical d'Alfafar (CIM) han aconseguit un acord de col·laboració per al foment i la promoció musical popular valenciana.

 

El conveni signat per l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, i el president del Centre Instructiu Musical, Miguel García Cháfer, impulsarà l'intercanvi músic-cultural de les bandes de música, bé d'interès cultural immaterial, tant a la Comunitat Valenciana com en altres ciutats espanyoles i països d'Europa.

 

D'aquesta forma, aquesta col·laboració entre el consistori i l'entitat musical d'Alfafar possibilitarà l'intercanvi músic-cultural de la banda del CIM dirigit per Francisco Llorens amb la banda de la ciutat austríaca Liebenau-Grazz.

 

Amb el conveni signat, l’Ajuntament d’Alfafar continua treballant en el seu compromís per protegir i potenciar el patrimoni històric artístic del municipi, així com per afavorir el desenvolupament musical i cultural de les veïnes i veïns i donar visibilitat a les i els músics d'Alfafar, uns objectius compartits amb el Centre Instructiu Musical.

 

La Banda de música del CIM, amb més de 150 anys de trajectòria, té els seus orígens en 1850 quan Ramón Lacreu Navarro va fundar la Banda Primitiva, la primera agrupació musical d'aquestes característiques a Alfafar. Des de llavors, són centenars els músics que han passat per la banda i que han contribuït a alguns dels seus assoliments, els esments d'honor i el 2n lloc aconseguit en el Certamen Internacional de Bandes de València. A més, el Centre Instructiu Musical d'Alfafar compta també amb una escola de formació musical per a totes les edats, l’Escola de Música d’Alfafar, des de la qual es forma a més de 80 educands.

 

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dimecres, 26 Juny 2019 13:24

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.