Alfafar signa el contracte per a l'inici de les obres de rehabilitació de l’Alqueria del Pi

Dilluns, 08 Juliol 2019 14:58 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 100 vegades

L'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, i l'empresa adjudicatària del projecte de rehabilitació de l’Alqueria del Pi i la seua transformació en Centre d'Interpretació de l'Arròs i de Turisme han rubricat el contracte d'obra pública que possibilitarà l'inici de les obres aquesta setmana després de més d'un mes de treballs preparatoris. 

 

Amb un pressupost total d'1.001.189, 79 euros, finançat al 50% pels fons europeus FEDER, la rehabilitació de l'alqueria i la seua transformació en Centre d'Interpretació de l'Arròs i de Turisme suposa la major inversió en protecció i gestió del patrimoni local d'Alfafar. A més de recuperar i revaloritzar un edifique de gran valor històric i cultural, el consistori pretén cerca fer un pas més enllà convertint-lo en el motor cultural i turístic del municipi, així com un espai de vertebració i cohesió social dels diferents barris de la localitat.

 

A més de donar començament a les obres, que requereixen un procés arquitectònic, arqueològic i patrimonial de gran complexitat, aquesta setmana s'inicien els primers treballs amb l'especialista museogràfic, uns treballs necessaris per a donar contingut al Centre d'Interpretació en els quals també intervindran els tècnics especialistes de la Diputació de València. 

 

L'inici de les obres de rehabilitació i musealització de l’Alqueria del Pi, és el resultat d'un llarg i complex procés de restauració i posada en valor del patrimoni cultural d'Alfafar. Va ser l'any 2016 quan l’Ajuntament va iniciar els passos per a recuperar aquest enclavament històric i va emprendre mesures cautelars de conservació davant el risc d'ensulsiada. 

 

La Alqueria del Pi, també coneguda com la de Sapatos, va ser construïda entre els segles XVII i XVIII i és exemple de la tradicional tipologia arquitectònica agrícola de l'època, casa-pati-cambra, espai que encara conserva els murs de tapial valencià típics, tres merlets classicistes decoratives, taulells de l'època i un panell ceràmic de la Verge Immaculada. 

 

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dilluns, 08 Juliol 2019 15:01

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.