Alfafar restaurarà el monument de la sínia de la plaça Vicent Blanch

Dimarts, 05 Novembre 2019 16:23 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 160 vegades

L’Ajuntament d’Alfafar a través del seu àrea d'Urbanisme, restaurarà el monument de la sínia situat a la plaça Vicent Blanch del municipi. L'actuació consistirà en la reconstrucció de la peça de la sínia amb idèntiques característiques a l'original i la rehabilitació del sistema fix d'ancoratge als suports de pedra del monument.

 

La noria, por su parte, es reconstruirà amb fusta d'exteriors tipus iroko o equivalent en un taller i es durà per al seu muntatge en l'emplaçament habitual del monument. l'acció contempla, més, petites reparacions en el suport de pedra.

 

Amb un pressupost de,,es,els treballs inclouen accions per a la reparació dels danys causats per la pluja i el temporal,,es,la millora de les condicions del camí,,es,així com per a la prevenció de futurs desperfectes,,es,Entre les actuacions que planteja el projecte per a la rehabilitació i reparació del camí,,es,es recull el buidatge i la neteja de la zona erosionada per l'aigua,,es,les pluges i el vent,,es,Pel que fa a la prevenció de futurs danys,,es 21.597,60 €, la actuació ha estat aprovada en el Ple Municipal i es troba emmarcada en les Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

 

La noria, coneguda també com senia, es conserva en sec i realitza actualment un paper monumental, diferent del de la seva concepció funcional d'origen que era elevar l'aigua continguda en un pou fins a l'altura de vessament i utilització. Es tracta una sínia que va estar en ple funcionament fa prop de 200 anys procedia de la Partida de la Castanyera d'Alfafar i va ser traslladada parcialment al seu emplaçament actual, la plaça de Vicent Blanch, para que sirviera de monumento en honor del “llaurador d’Alfafar”.

 

A través d'aquesta actuació, l'Ajuntament continua apostant per la posada en valor del patrimoni històric d'Alfafar.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dimarts, 05 Novembre 2019 16:24

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.