Alfafar acull un intercanvi juvenil entorn de la naturalesa intercanvie juvenil entorn de la naturalesa

Dimecres, 15 Gener 2020 14:18 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 205 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua àrea de Joventut, ha organitzat un intercanvi juvenil amb la naturalesa com a fil conductor. Així, des del passat 9 i fins hui, 15 de gener, 30 joves d’Itàlia, Portugal, Lituània, Romania i Espanya s’han donat cita a Alfafar en el marc del programa de la Comissió Europea Erasmus+.

 

Durant aquests dies, les i els participants han dut a terme el projecte “Coneix-te a través de la naturalesa”, un programa d’activitats que té com a objectiu millorar els hàbits en contacte amb la naturalesa.

 

En aquest sentit, durant aquests dies han realitzat jocs i dinàmiques de presentació i coneixement grupal, taller de creixement personal, un passeig nòrdic pel parc natural de l’Albufera i per la platja del Saler. A més, també han pogut practicar capoeira, participar en un taller d’habilitats socials i coaching o en un taller d’hàbits de nutrició saludable. Una altra de les activitats més destacades de l’intercanvi ha sigut la celebració d’una nit intercultural en la qual les i els participants han presentat el seu país i regió d’origen, a més de mostrar balls, cançons i altres aspectes típics de la seua cultura.

 

D’altra banda, divendres passat 10 de gener, les i els joves van tindre ocasió de visitar l’Ajuntament on els va rebre l’alcalde, Juan Ramón Adsuara, per a donar-los la benvinguda al municipi i explicar-los algunes curiositats sobre Alfafar.

 

Aquest projecte busca proporcionar les eines necessàries als joves per a desenvolupar el seu creixement personal, així com millorar les seues habilitats en llengües estrangeres, promoure la diversitat cultural entre la població més jove i contribuir al fet que construïsquen una xarxa pròpia de contactes internacionals.

 

“Coneix-te a través de la naturalesa” és el segon intercanvi que Alfafar acull emmarcat en el programa Erasmus + després de l’organització del projecte “Expressió a través de la fotografia” el mes d’octubre passat que perseguia els mateixos objectius de promoció de la interculturalitat.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dimecres, 15 Gener 2020 14:20