Alfafar crea l'Oficina de Projectes Europeus

Dimecres, 04 Novembre 2020 10:36 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 132 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar ha creado la Oficina Europea, una àrea dedicada a la captació de fons europeus que treballarà de manera transversal amb totes les àrees de l'ajuntament. aquest treball transversal permetrà estudiar quins projectes poden realitzar-se a nivell municipal finançats per fons europeus.

 

Aquesta Oficina Europea, dirigida directament per l'alcalde, coordinarà la creació d'un Grup de Treball Municipal de projectes europeus que permeti coordinar a tots els departaments que siguin susceptibles de rebre fons europeus. El grup de treball es reunirà de manera regular per valorar propostes d'idees i projectes que es presentin a convocatòries europees.

 

Més, comptarà amb el suport d'una empresa externa amb experiència prèvia en projectes europeus, que assessorarà el consistori sobre la gestió, posada en marxa i orientació d'aquests projectes.

 

Aquesta empresa ha de donar suport a la definició de l'organització de l'Oficina de Projectes Europeus d'Alfafar, seus funcions i les seves responsabilitats, així com en l'elaboració d'informació sobre convocatòries europees mitjançant un Sistema d'Alertes destinat als responsables de l'Oficina de Projectes Europeus d'Alfafar.

 

Les funcions d'aquesta entitat de suport inclouen l'assessorament i orientació en les línies de finançament de les polítiques europees per emmarcar les iniciatives municipals en les convocatòries europees més adequades. També donaran suport d'assessorament per aconseguir la idoneïtat de les iniciatives municipals i la seva adequació a les convocatòries seleccionades.

 

L'entitat que de suport a Alfafar ha de comptar amb suport tècnic des de Brussel·les per a la recerca de socis europeus per participar en projectes europeus, i experiència per aconseguir incloure a l'consistori alfafarense en els projectes europeus en què participin entitats europees relacionades amb les prioritats d'Alfafar.

 

Dins de les tasques d'aquesta Oficina Europea es troben la formació sobre fons europeus tant per a col·lectius ciutadans com per a personal municipal, així com el treball per la inclusió de l'consistori en esdeveniments europeus com a ponents per presentar les experiències a la Unió Europea.

 

En aquest procés, es busca també capturar idees i experiències d'altres administracions i, de esta manera, aprendre i progressar en el camí a l'Euromunicipalismo, en el qual les sinergies entre la Unió Europea i els municipis són constants i estretes.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

 

Modificat el Dimecres, 04 Novembre 2020 10:37