Col·lectius animalistes d'Alfafar denuncien la instal·lació del Circ de Nadal per l'ús d'animals als seus espectacles

Dilluns, 04 Gener 2021 10:14 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 77 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Circ de Nadal instal·lat a Alfafar per a les festes de Nadal, va aparéixer el passat cap de setmana precintat i clausurat, segons informen fonts de col·lectius animalistes del municipi, per, entre altres coses, "explotació d'animals per a espectacles públics".

 

Però no és l'única irregularitat que s'està cometent, ja que des del consistori han informat que "el circ no compta amb la llicència municipal", així com l'absència total de les mesures del protocol anti-Covid, necessàries per al desenvolupament segur de l'activitat. L'expedient de no aprovació, va ser remés a la Conselleria d'Agricultura "que fins hui no ha pres cap mesura disciplinària", han assegurat des de l'ajuntament.

 

"La situació és clara, l'ajuntament d'Alfafar ha complit la llei i no autoritza la llicència d'obertura del circ, la nostra policia ha notificat precintat el lloc, en aquest punt és Conselleria qui ha de fer el seu treball, perquè escapa de les nostres competències. El circ no ha d'obrir i Conselleria el sap" ha manifestat l'alcalde, Juan Ramón Adsuara.

 

La policia local d'Alfafar en coneixement de la situació va notificar la "infracció molt greu", però la gestió del circ (que manté un judici per aquesta qüestió amb la Generalitat) "amenaça de continuar la seua activitat sense cap classe de llicència municipal".

 

"L'Ajuntament ens comunica que no és la seua competència actuar enfront d'aquestes irregularitats, així que haurem d'esperar que la Policia Autonòmica i Sanitat es faça càrrec, i mentrestant, l'activitat del circ segueix cap avant amb les irregularitats aquestes anteriorment" afigen des dels col·lectius animalistes.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dilluns, 04 Gener 2021 10:17