Alfafar ultima la convocatòria de les ajudes Parèntesis a persones autònomes i microempreses

Dilluns, 08 Febrer 2021 11:11 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 139 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de les regidories de Comerç i Serveis Econòmics, ultima els detalls de la convocatòria del programa d’ajudes Parèntesis, englobades en el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, per a donar suport a les persones autònomes i microempreses d’Alfafar dels sectors més afectats per la pandèmia de la COVID-19.

 

Este programa d’ajudes directes està cofinançat entre la Generalitat Valenciana (62,5% dels fons), la Diputació de València (22,5%) i el mateix consistori d’Alfafar (15%). L’Ajuntament d’Alfafar invertirà en estes ajudes un total de 85.099,20 euros, que se sumaran als fons provincials i autonòmics fins a sumar un total de 567.328 euros.

 

Les persones autònomes o microempreses beneficiares podran rebre una ajuda directa de 2.000 euros, que s’incrementarà en 200 euros addicionals per cada persona ocupada a càrrec seu, amb un màxim de 10 persones per empresa. Estes subvencions podran destinar-se a cobrir despeses corrents des d’abril de 2020, és a dir, des que es va iniciar la pandèmia.

 

Podran beneficiar-se d’estes ajudes els sectors més afectats, com són el de comerç al detall, hotels i allotjaments turístics, hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats culturals i artístiques, o activitats esportives, recreatives i d’entreteniment, entre altres.

 

Pla Resistir

Les ajudes Parèntesis s’engloben dins del Pla Resistir, que té com a objectiu ajudar empreses, autònoms i treballadors a fer front a les restriccions que hui entren en vigor, especialment per als sectors de l’hostaleria, el turisme, l’oci i les activitats artístiques i culturals.

 

Este pla s’articula en quatre blocs: ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO; ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia; nous instruments financers de l’Institut Valencià de Finances (IVF); i el fons de cooperació municipal, ajudes Parèntesi, acordat amb diputacions i ajuntaments.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dilluns, 08 Febrer 2021 11:11