Alfafar aprova la convocatòria de les ajudes Parèntesis

Divendres, 12 Febrer 2021 14:55 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 65 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar ha aprovat en Junta de Govern extraordinària la convocatòria de les Ajudes Parèntesis englobades dins del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana. Aquestes ajudes busquen donar suport a les persones autònomes i microempreses d'Alfafar, especialment a aquells sectors més afectats per la pandèmia de la COVID-19.

 

Aquest programa d'ajudes directes està cofinançat entre la Generalitat Valenciana (62,5% dels fons), la Diputació de València (22,5%) i el mateix consistori d'Alfafar (15%). L’Ajuntament d’Alfafar invertirà en aquestes ajudes un total de 85.099,20 euros, que s'afegiran als fons provincials i autonòmics fins a sumar un total de 567.328 euros.

 

Podran optar a aquestes ajudes les persones autònomes o microempreses amb domicili fiscal a Alfafar que formen part dels sectors definits en la convocatòria. En cas que es genere un excedent en les ajudes, s'atorgaran ajudes a la resta de persones autònomes i microempreses del municipi que acrediten unes pèrdues d'almenys un 30% en 2020 respecte a 2019.

 

Les persones autònomes o microempreses beneficiares podran rebre una ajuda directa de 2.000 euros, que s'incrementarà en 200 euros addicionals per cada persona ocupada a càrrec seu, amb un màxim de 10 persones per empresa. Aquestes subvencions podran destinar-se a cobrir despeses corrents des d'abril de 2020, és a dir, des que es va iniciar la pandèmia.

 

El termini de sol·licitud d'aquestes ajudes serà de 30 dies a partir de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP), i es concediran en règim de concurrència competitiva, amb criteri de valoració la data i hora d'entrada de les sol·licituds completes en el sistema.

 

Podran beneficiar-se d'aquestes ajudes els sectors més afectats, com són el de comerç al detall, hotels i allotjaments turístics, hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats culturals i artístiques, o activitats esportives, recreatives i d'entreteniment, entre altres.

 

Pla Resistir

Les ajudes Parèntesis s'engloben dins del Pla Resistir, que té com a objectiu ajudar empreses, autònoms i treballadors a fer front a les restriccions que hui entren en vigor, especialment per als sectors de l'hostaleria, el turisme, l'oci i les activitats artístiques i culturals.

 

Aquest pla s'articula en quatre blocs: ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO; ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia; nous instruments financers de l'Institut Valencià de Finances (IVF); i el fons de cooperació municipal, ajudes Parèntesi, acordat amb diputacions i ajuntaments.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Divendres, 12 Febrer 2021 14:57