Benetússer celebrarà el 9 d'Octubre lliurant les medalles de plata de l'Ajuntament

Dijous, 28 Setembre 2017 15:43 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 732 vegades

El pròxim 9 d'Octubre, per a commemorar el dia gran de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Benetússer farà lliurament de les insígnies de plata de l'Ajuntament. Enguany els premiats són una veïna, una confraria i un grup de música.

Confraria Verge dels Desemparats Benetússer, fundada en 1926 sent rector el reverend Ismael Llull Mora. Segons fonts documentals hi ha constància que, almenys, des de 1959 cada mes de maig s'ha rendit culte a la Verge de manera ininterrompuda, en gran part gràcies a la labor d'esta confraria i de les clavariesses. En l'actualitat la confraria la componen 14 clavariesses que fan el seu millor esforç per mantenir viva esta tradició de 91 anys d'història.

Carmen Esteve Ferriols, la primera dona que va entrar a treballar en l'Ajuntament de Benetússer. Carmen, de 90 anys, es va incorporar a l'administració local l'any 1944. En el seu treball havia d'escriure certificats, elaborar revistes anuals dels cinquens i fulles d'empadronament entre altres tasques. Va romandre activa en la plantilla fins a 1953, quan va decidir casar-se i la llei franquista no permetia a les dones casades ser funcionàries. Els seus amics i familiars la descriuen com una dona feminista que sempre ha cercat la independència i la igualtat de gènere.

Los Chicos del Maíz, un grup musical considerat com el principal referent del rap polític i social espanyol. Està compost per tres membres, El Nega (Ricardo Romero, MC i productor), Tony El Brut (Toni Mejias, MC) i DJ Bokah (DJ i productor) des del 2004. Tant Toni Mejías i Víctor Asins García són veïns de Benetússer, tots dos van estudiar en el CEIP Blasco Ibáñez de Benetússer. Amb el seu disc "La estanquera de Saigón" van vendre més de deu mil còpies del CD, i en el seu canal de Youtube tenen milions de visites en els seus vídeos. Estan en el més alt del panorama musical, i continuen omplint sales de concerts i festivals allà on actuen.

Kiosko Carlos, un establiment que va obrir les seues portes fa 36 anys en la plaça 9 d'Octubre i que des de fa una dècada regenta com a comerç familiar el seu propietari, Desiderio Sáiz Solera. És un negoci molt popular en el poble i voltants, pel cordial tracte que despatxa "Desi", la qualitat dels seus productes i la seua implicació amb les associacions del municipi. Oferix, entre altres serveis, premsa diària, material de papereria, petards, comestibles i com no, els seus coneguts pollastres rostits els caps de setmana.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

Modificat el Dijous, 28 Setembre 2017 15:45