Benetússer invertirà més de set milions d'euros per a reformar els seus centres educatius

Dilluns, 23 Juliol 2018 13:25 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 205 vegades

L'Ajuntament de Benetússer ha rebut aquesta setmana dues autoritzacions per part de la Conselleria d'Educació per a la subvenció dels treballs d'adequació d'instal·lacions, construcció de gimnàs, adequació de calderes, finestrals i banys per als CEIP Vicent Ricart i al CEIP Blasco Ibáñez. Aquestes dues autoritzacions se sumen a la ja concedida i aprovada destinada a millorar l'eficiència energètica de l'IES María Carbonell i Sánchez. 

En el cas del CEIP Vicent Ricart es destinaran 2.267.512 euros per a escometre entre altres coses l'accessibilitat i adequació del pati de jocs, la construcció d'un gimnàs, l'adequació de finestrals i banys i la millora dels sistemes de calefacció. Per la seua banda al CEIP Blasco Ibáñez aniran destinats 5.099.238 euros que contemplen l'accessibilitat, instal·lació d'ascensor, construcció de gimnàs, ampliació de l'aulari d'infantil, adequació de banys, sistemes de calefacció, finestrals i també els sistemes elèctrics. A aquestes dues quantitats caldria sumar els 72.617 euros de l'actuació ja aprovada en l'IES María Carbonell. 

La subvenció està contemplada en tres anualitats 2018, 2019 i 2020, sent el primer any, el que correspon a la redacció i licitació del projecte que s'haurà de realitzar per fases en aquests tres anys del programa.

 

A l'espera de l'autorització del CEIP Cristóbal Colón

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Benetússer es manté a l'espera d'una autorització més, la del CEIP Cristóbal Colón, l'únic dels 3 centres que des del principi està contemplada per Conselleria. El consistori, a petició de Conselleria, està realitzant un estudi d'estructures per a poder passar al següent pas d'acceptació de les memòries presentades. Aquest pas està previst que es done al setembre.

“Els centres educatius estan molt deteriorats i necessiten d'una intervenció urgent. Els Ajuntaments no disposem de mitjans ni competències per a poder abastar aqueixa situació, però gràcies al programa Edificant de la Generalitat se'ns ha delegat les competències a les administracions locals per a poder escometre aquestes millores. Creiem que ha sigut tot un encert”, explica Ana Martín, regidora d'Educació. 

La regidoria d'Educació treballa des de fa mesos en el projecte que al desembre es va passar pel consell escolar de cada centre i posteriorment consell escolar municipal. També ha sigut treballat pels propis centres i les AMPAs als quals se'ls va sol·licitar que marcaren les necessitats que contemplaven en cadascun dels seus centres.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dilluns, 23 Juliol 2018 13:27

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.