Benetússer acull la jornada “Riscos per a la sexualitat en el segle XXI”

Dilluns, 20 Gener 2020 10:15 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 140 vegades

Benetússer ha acollit en l'IES María Carbonell la jornada “Riscos per a la sexualitat en el segle XXI” en la qual s'ha tractat de conscienciar als joves dels perills que suposa la difusió de contingut sexual online a través de xarxes socials o en aplicacions de contactes. Les xarrades, oferides per tècniques de l'equip d'investigació SALUSEX de la Universitat de València, van aprofundir en els riscos que suposa l'intercanvi de material sexual lloc que augmenta la vulnerabilitat i les possibilitats de patir sextorsion i/o grooming.

 

En la segona part de la jornada es va abordar també la comunicació amb la parella sexual. Segons les responsables de la jornada, l'exposició a aquestes situacions de risc pot veure's influenciada, en certa manera, per la falta d'una comunicació clara i respectuosa amb la parella sexual. La vergonya o por al què pensarà l'altre o l'escassetat d'autoconeixement, porta a no expressar els pensaments, sentiments o desitjos en situacions sexuals. Aquesta situació, van assenyalar les expertes, “influeix en la satisfacció sexual i constitueix un factor protector davant experiències d'abús, coerció, victimització i conductes sexuals de risc en general”.

 

Per a la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Benetússer Ana Martín “queda evidenciat només amb veure les notícies diàriament que estem davant un problema que afecta sobretot als joves i per això creiem en la importància de l'educació afectiu-sexual per a oferir habilitats de comunicació efectiva i conèixer els riscos als quals exposem en una societat tan digitalitzada com l'actual”.

 

“Gràcies a que el nostre municipi és seu de l´Horta Sud del Programa Unisocietat del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, hem pogut acostar aquesta interessant xarra taller als i les adolescents de Benetússer, tenint així, el seu primer acostament amb el món universitari. Per això continuem valorant molt positivament tant la jornada com nostres relacions amb la Universitat de València”, ha remarcat Martín.

 

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

Modificat el Dilluns, 20 Gener 2020 10:18

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.