Benetússer posa en marxa en els seus instituts la “Escola d'Emprenedors Sostenibles” per tercer any consecutiu

Divendres, 31 Gener 2020 10:23 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 125 vegades

L'Ajuntament de Benetússer ha posat en marxa per tercer any consecutiu la “Escola d'Emprenedors Sostenibles”, un projecte dirigit a estudiants de 3r i 4t de l'ESO, que treballa les capacitats emprenedores com el treball en equip, la presa de decisions, la creativitat, responsabilitat, iniciativa o l'autonomia. En total es beneficiaren de la iniciativa 94 alumnes i alumnes de l'assignatura “Iniciativa emprenedora” de l'IES María Carbonell i de l'institut La nostra Senyora del Socors.

 

La metodologia de “Aprendre fent” que segueix aquest projecte converteix a aquests joves en protagonistes de la seua primera i pròpia experiència emprenedora. Durant 10 sessions a l'aula, i amb la tutorització de l'empresa Natura i Cultura, crearan una cooperativa de Responsabilitat Social, votaran els càrrecs, gestionaran un xicotet capital, triaran el nom, dissenyaran el seu logotip i decidiran els productes que vendran. Tot això sense oblidar l'enfocament de la sostenibilitat, productes que contemplen les 3 erres (Reduir, Reutilitzar i Reciclar), la compra en els comerços de proximitat i la reducció del seu impacte en el medi ambient. A més, almenys el 20% dels seus beneficis anirà destinat a una obra social que ells mateixos trien.

 

Una vegada creada l'empresa, l'Ajuntament cedirà un espai en el mercat municipal perquè els estudiants puguen viure una jornada real de venda, conèixer els secrets del comerç local en el seu propi municipi i treballar les seues habilitats socials. A més, els grups de treball participaran el pròxim 9 de maig en la VII Trobada d'Emprenedors Sostenibles amb la resta de projectes d'altres localitats.

 

Per a la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Benetússer Ana Martín, responsable municipal del projecte, la iniciativa pretén treballar el concepte d'empresa sostenible. “Volem ajudar els joves que s'interessen des de l'institut per l'emprenedoria que una altra manera de fer les coses és possible”, explica Martín.

 

Per la seua part l'alcaldessa Eva Sanz va mostrar la seua satisfacció per l'aposta emprenedora i sostenible de la iniciativa. “És important que des de joves també s'aposte per la creació d'empreses i que aquestes siguen responsables socialment. Repetim any rere any perquè veiem l'efectivitat i l'interès d'ells i perquè aprenen no solament el que suposa emprendre, sinó fer-ho sosteniblement”, comenta Sanz.

 

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Divendres, 31 Gener 2020 10:26

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.