Benetússer presenta el seu projecte d'espais públics lliures de violència de gènere

Dimecres, 12 Febrer 2020 14:41 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 112 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Benetússer ha presentat el seu projecte “Benetússer lliure de violència de gènere en espais públics” als Premis Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere que convoca la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. L'informe va aconseguir detectar zones sensibles de la localitat en les quals les dones se senten més insegures amb l'objectiu d'aplicar accions concretes sobre elles per a augmentar la seguretat de les dones.

 

A més de detectar les zones sensibles, de l'informe, que es pot consultar en la pàgina web municipal, es desprén que el 65% de les enquestades va reconéixer que en algun moment ha patit un episodi d'assetjament o abús de carrer. A més es recullen diverses propostes de les dones participants com millorar l'enllumenat en les zones sensibles, augmentar la presència policial, sobretot a les nits i prestant especial atenció als llocs assenyalats, i un augment de les campanyes de sensibilització i formació entre els homes en matèria d'igualtat.

 

Els premis pretenen premiar a ajuntaments, organitzacions, institucions, universitats o col·lectius que hagen “desenvolupant accions a favor d'integrar la perspectiva de gènere en els entorns habitats, urbans i rurals, en els espais de relació entre l'espai privat i el públic, en el paisatge i en la mobilitat”. En aquest sentit Benetússer es presenta en la categoria de municipis entre 5.000 i 20.000 habitants. L'objectiu de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, convocadora dels premis, és el de “transversalitzar les polítiques per a la igualtat efectiva de dones i homes, ja que la perspectiva de gènere proporciona una via d'aproximació a l'hora d'abordar d'una manera més integradora el disseny de les polítiques públiques en matèria d'urbanisme”.

 

Per a la regidora d'Igualtat de Benetússer, Ana Martín, l'informe és una eina de treball que està servint per a millorar en matèria d'Igualtat a Benetússer. “Hem rebut moltes felicitacions pel treball i per això pensem que seria bona idea presentar el projecte al concurs”, explica Martín.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

Modificat el Dimecres, 12 Febrer 2020 14:43