Benetússer presenta el seu projecte d'espais públics lliures de violència de gènere

Dimecres, 12 Febrer 2020 14:41 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 68 vegades

L'Ajuntament de Benetússer ha presentat el seu projecte “Benetússer lliure de violència de gènere en espais públics” als Premis Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere que convoca la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. L'informe va aconseguir detectar zones sensibles de la localitat en les quals les dones se senten més insegures amb l'objectiu d'aplicar accions concretes sobre elles per a augmentar la seguretat de les dones.

 

A més de detectar les zones sensibles, de l'informe, que es pot consultar en la pàgina web municipal, es desprén que el 65% de les enquestades va reconéixer que en algun moment ha patit un episodi d'assetjament o abús de carrer. A més es recullen diverses propostes de les dones participants com millorar l'enllumenat en les zones sensibles, augmentar la presència policial, sobretot a les nits i prestant especial atenció als llocs assenyalats, i un augment de les campanyes de sensibilització i formació entre els homes en matèria d'igualtat.

 

Els premis pretenen premiar a ajuntaments, organitzacions, institucions, universitats o col·lectius que hagen “desenvolupant accions a favor d'integrar la perspectiva de gènere en els entorns habitats, urbans i rurals, en els espais de relació entre l'espai privat i el públic, en el paisatge i en la mobilitat”. En aquest sentit Benetússer es presenta en la categoria de municipis entre 5.000 i 20.000 habitants. L'objectiu de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, convocadora dels premis, és el de “transversalitzar les polítiques per a la igualtat efectiva de dones i homes, ja que la perspectiva de gènere proporciona una via d'aproximació a l'hora d'abordar d'una manera més integradora el disseny de les polítiques públiques en matèria d'urbanisme”.

 

Per a la regidora d'Igualtat de Benetússer, Ana Martín, l'informe és una eina de treball que està servint per a millorar en matèria d'Igualtat a Benetússer. “Hem rebut moltes felicitacions pel treball i per això pensem que seria bona idea presentar el projecte al concurs”, explica Martín.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

Modificat el Dimecres, 12 Febrer 2020 14:43

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.