Conselleria premia a Benetússer com a municipi més innovador en urbanisme i arquitectura amb perspectiva de gènere

Dimecres, 04 Març 2020 10:35 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 158 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

L'Ajuntament de Benetússer ha sigut premiat guanyador en la quarta edició dels ‘Premis Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere’.

 

Benetússer ha concursat en la categoria de municipis entre 5.000 i 20.000 habitants d'aquest concurs, organitzat per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica al costat de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

 

Durant el lliurament de premis s'ha descrit al projecte ‘Benetússer lliure de violència contra les dones en els espais públics’ com “una actuació innovadora que cartografia l'espai públic des de l'experiència de les dones, l'entorn quotidià amb la finalitat de plantejar propostes d'intervenció urbana en tot el municipi”.

 

Segons explica la regidora d'Igualtat, Ana Martín Valero, “el projecte recull moltes de les accions desenvolupades en matèria d'igualtat durant els últims anys (festes inclusives i no sexistes, senyalització igualitària, semàfors paritaris, campanyes de sensibilització i de participació ciutadana…) i altres actuacions que s'estan implantant”.

 

Recentment s'ha realitzat un estudi per a detectar zones sensibles de la localitat on les dones se senten més insegures, amb l'objectiu d'aplicar accions concretes sobre aquests espais per a augmentar la seguretat de les dones en ells.

 

D'aquest informe, que es pot consultar en la pàgina web municipal, es desprén que el 65% de les enquestades va reconéixer que en algun moment ha patit un episodi d'assetjament o abús de carrer. A més es recullen diverses propostes de les dones participants com millorar l'enllumenat en les zones sensibles, augmentar la presència policial, sobretot a les nits i prestant especial atenció als llocs assenyalats, i un augment de les campanyes de sensibilització i formació entre els homes en matèria d'igualtat.

 

El premi ha sigut recollit per l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz Portero al costat de la regidora d'Igualtat, Ana Martín Valero, que ha anunciat que l'Ajuntament continuarà treballant en aquest projecte amb una nova campanya dirigida a la sensibilització de comerços, i també a impulsar el Pla d'Igualtat que ara mateix requereix la participació de totes les entitats del poble.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimecres, 04 Març 2020 10:37