Benetússer posa en valor el paper de la dona en l'esport pel 8M

Dilluns, 09 Març 2020 15:26 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 105 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El dissabte el Xalet de la Xapa de Benetússer va acollir la V Jornada de Ciutadania en Igualtat, amb motiu de les activitats organitzades en el marc del Dia de la Dona, que en aquesta edició va versar sobre la dona i l'esport comptant amb testimoniatges de dones referents d'aquest àmbit.

 

En la jornada diverses dones esportistes van relatar la seua experiència en l'àmbit esportiu amb la finalitat de reflexionar sobre el passat, present i futur de la dona en aquest marc. La iniciativa va comptar amb la presència de Patricia Campos, expilot d'aviació i entrenadora de futbol, Teresa Saurí, exjugadora i ex entrenadora de futbol i Silvia Eleuterio, esportista i Docent.

 

Durant quasi dues hores van conformar una taula redona en la qual van relatar algunes de les dificultats, satisfaccions i triomfs que com a dones han viscut en l'esport, generant un debat sobre el paper de la dona en l'esport i com fer-lo més igualitari.

 

“Benetússer està orgullosa de potenciar aquest tipus d'iniciatives en les quals es dóna visibilitat a la dona en qualsevol àmbit, i amb les quals es lluita pel foment d'una igualtat real per la qual continuarem treballant”, sentència la regidora d'Igualtat i Educació, Ana Martín.

 

A més, en la jornada es va dur a terme la projecció del documental ‘Campiones sense límits’, una peça de Paqui Méndez que analitza les dificultats a les quals les esportistes s'enfronten cada dia pel mer fet de ser dones.

 

La V Jornada de Ciutadania en Igualtat va finalitzar amb la lectura d'un manifest del 8 de març redactat per Coordinadora Feminista, la Federació Estatal d'Organitzacions Feministes, en la qual es defensa el feminisme com a motor per a canviar el món i en el qual es diu a l'acció contra tota discriminació i violència.

 

Centres educatius, Consell de Dons, associacions i clubs esportius van col·laborar al costat de l'Ajuntament a fer de la setmana passada una setmana crucial per al foment de la igualtat i la reflexió sobre el paper i els drets de la dona en la societat.

 

Esgrima per a visibilitzar la lluita per la desigualtat

El diumenge 8 de març va culminar una setmana plena d'activitats per la defensa de la igualtat amb la VII edició dels Jocs *aronja que enguany van consistir en duels amb alguns dels millors esportistes d'esgrima del panorama nacional i de la Comunitat Valenciana en les disciplines de floret, sabre i espasa.

 

Es va tractar d'un torneig de visibilització i reivindicació LGTB+, de lluita contra l'homofòbia en l'esport, en pro de la normalització, de la diversitat i de rebuig a qualsevol mena de discriminació; objectius amb els quals Benetússer està altament compromés.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

Modificat el Dilluns, 09 Març 2020 15:28