Més de 200 persones van assistir als VII Jocs Taronja a Benetússer per a visibilitzar la igualtat i al col·lectiu LGTBI

Dimarts, 10 Març 2020 14:16 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 59 vegades

El diumenge 8 de març, es va celebrar en la plaça de l'Església de Benetússer, la VII edició del torneig internacional Jocs Taronja, organitzat per la Robera Sala d’Armes juntament amb el club esportiu LGTB+ Samarucs i l'Ajuntament del municipi. Una iniciativa de visibilització i reivindicació LGTBI, de lluita contra l'homofòbia en l'esport, en pro de la normalització, de la diversitat i de rebuig a qualsevol mena de discriminació.

 

“Des de l'Ajuntament de Benetússer estem molt agraïts per la labor que exerceix el club, ja que considerem necessàries iniciatives com aquesta per a visibilitzar la lluita per la igualtat, no sols en l'àmbit esportiu sinó també en tots els altres”, afirma el regidor d'Esports, Rafael Del Riu.

 

El torneig es va celebrar sota el lema “Accepta el desafiament”, que convidava als tiradors i tiradores a reptar-se entre si en duel amb qualsevol de les tres armes de l'esport olímpic de l'esgrima: l'espasa, el sabre i el floret. A més, va comptar amb esgrima adaptada a persones amb diversitat funcional.

 

De l'edat mitjana en l'actualitat per a defensar els valors esportius

Un duel és el combat on dues persones s'enfronten individualment, i en els seus orígens solia estar ritualitzat, reglamentat i vinculat a l'honorabilitat. En el segle d'or se celebrava amb les primeres llums de l'alba, quan una de les parts havia desafiat a una altra al combat. Aquest esperit medieval és el que va voler recuperar l'organització amb la celebració d'aquest torneig per a donar més visibilitat a l'esport i els seus valors.

 

Gran afluència de públic i participació

El desafiament va comptar amb 74 participants de totes les edats i al llarg del matí van assistir més de 200 persones a veure el torneig, caracteritzant-se la jornada pel clima d'esportivitat i bona convivència entre els assistents.

 

Els VII Jocs Taronja van comptar amb clubs d'esgrima de la Comunitat Valenciana de prestigi, com el club d'esgrima Àgora, club d'esgrima Touché de Castelló, club d'esgrima Marítim de València, club d'esgrima Flor del taronger de Castelló i la Universitat Catòlica de València. A més, es va comptar també amb la participació dels col·legis de Horta sud, CEIP ORBA d'Alfafar, CEIP L'Horta de Paiporta, Col·legi Julio Verne School de Torrent, CEIP Vicent Ricard i Bonillo de Benetússer. Diferents comerços de la comarca i València també van col·laborar aportant premis i regals per als participants.

 

Aquesta disciplina esportiva està prenent cada vegada més força en Horta Sud i per això van participar esportistes d'alt nivell, com Marta Frasquet, àrbitre nacional i tiradora homenatjada pel seu recorregut professional; Judith Zarcos, actual campiona universitària d'espasa de la Comunitat Valenciana; Liliana Delgado, que va ser campiona nacional en la categoria de cadet; Robin Haon-Gasc, que va ser bronze en la copa d'Europa en la categoria cadet; Toni Carles, tres vegades campió d'Espanya per equips i Víctor Lillo, campió per equips de la CV.

 

Organització femenina i grans talents locals

En la jornada esportiva van destacar Leire Puig i Ana Ochando, joves promeses de Benetússer que van fer front a l'alt nivell de la competició; una trobada organitzada exclusivament per dones i dut a terme per part de la junta directiva de la Robera: Dolores Aguado, Laura Pérez i Ana Martínez, amb la col·laboració de Mª José Jordán, Amelia Martí, Amparo Iranzo, Elvira Morales, Elena i Ana Puig.

 

De la lluita amb floret a l'arròs al forn

La Jornada va començar amb els desafiaments d'esgrima i mentre avançava el matí els assistents van poder gaudir de dos tallers gratuïts: un d'esgrima esportiva i un altre de Ludosport, esport amb sabres de llum.

 

El matí va ser acompanyat musicalment pel grup de música de Horta Sud, el Ressò dels Ànecs, i per a finalitzar La Falla Joventut va col·laborar amb una gran paella i un concurs d'arròs al forn que va fer les delícies del públic.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 10 Març 2020 14:19

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.