Benetússer reforça el control de civils en via pública, l'assistència social i la neteja viària

Dimarts, 17 Març 2020 13:48 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 89 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'equip de govern i els responsables tècnics de l'Ajuntament de Benetússer s'ha reunit per a adoptar una sèrie de mesures extraordinàries davant l'estat d'alarma decretat pel Govern d'Espanya.

 

- S'han reorganitzat els serveis municipals i de Policia Local.

 

- A data de 16 de març, L'Ajuntament ha emés un decret pel qual s'establixen les següents mesures:

 

- Acordar el tancament al públic de manera presencial de tots els serveis i dependències municipals, exceptuant l'Oficina d'Atenció al Ciutadà amb servei mínim de 9 a 14h, els serveis socials, Policia Local, serveis de neteja i desinfecció i cementeri. Es mantenen els tràmits amb l'administració per via telemàtica mitjançant la seu electrònica o email i també per telèfon.

 

- La Policia Local està intensificant la seua presència als carrers per a tindre controlada l'ocupació de la via pública i l'adequat compliment de l'estat d'alarma per la ciutadania i comerciants. Per a aconseguir un millor control del trànsit de vianants i l'accés a establiments s'ha delimitat que l'horari comercial d'establiments siga de 9 a 20h.

 

- En aquesta línia de treball la brigada de serveis ha reorganitzat els efectius distribuint-los per a cobrir les necessitats durant tot el dia i un servei de guàrdia 24h.

 

- Al seu torn, el decret signat pel consistori també recomana "la suspensió dels actes i activitats celebrades per particulars en espais de titularitat privada, en compliment de les instruccions aprovades per les autoritats sanitàries".

 

Assistència a majors i dependents

Pensant en aquelles persones majors o malaltes que no poden eixir a comprar aliments o anar a la farmàcia, l'Ajuntament s'encarregarà de prestar-los assistència mentre dure l'estat d'alarma. Les persones que ho necessiten poden posar-se en contacte amb el departament de Serveis Socials en el telèfon 963752950 ext. 523, de 10 a 14 hores i de 17 a 20h en dies laborables.

 

Fora d'aquest horari si tingueren alguna urgència en aquest sentit, poden telefonar a la Policia Local, telèfon 96 396 47 47

 

Així mateix, l'empresa de serveis municipals està realitzant una neteja exhaustiva de places i parcs amb màquina d'hidroneteja i productes desinfectants. També s'actua aquesta mateixa setmana desinfectant les dependències municipals i centres escolars per una empresa especialitzada.

 

D'altra banda l'O.M.E també ha realitzat diferents labors de desinfecció en localitzacions estratègiques de la població com a accessos de supermercats i gasolineres.

 

L'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, afirma que "totes les decisions s'han pres pensant en la seguretat de la ciutadania. Fins al moment no hi ha hagut cap cas reportat de coronavirus en el nostre centre de salut; que també està treballant de manera exemplar, no obstant això estem preparats per a qualsevol eventualitat quan sorgisca. Estic segura que junts com a municipi aconseguirem véncer aquesta situació i apel·le a la col·laboració ciutadana per a mantenir-se en els seus domicilis" finalitza l'edil.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 17 Març 2020 13:58