Benetússer instal·la cartells informatius sobre la gestió de residus amb coronavirus

Dimecres, 25 Març 2020 13:14 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 167 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'ajuntament de Benetússer ha disposat una sèrie de cartells informatius en els contenidors del municipi per informar a la ciutadania sobre com han d'efectuar la gestió de residus a aquelles llars que puguen tenir una situació de quarantena o contagi pel COVID-19.

 

Els residus procedents d'aquestes llars s'hauran de dipositar al contenidor verd seguint una sèrie de mesures de prevenció. Després de la seua recollida aniran a «incineració, preferiblement, o a abocador».

 

Així ho indica una disposició general del Ministeri de Sanitat publicada aquest diumenge al Butlletí Oficial de l'Estat per la qual s'establixen instruccions sobre gestió de residus a la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19; que també especifica que queda «terminantment prohibit» dipositar tals bosses als contenidors de recollida separada (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandonament en l'entorn o en la via pública.

 

Els residus del pacient, inclòs el material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s'han d'eliminar en una bossa de plàstic (bossa 1) en una galleda d'escombraries disposat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense fer cap separació per al reciclatge.

 

La bossa de plàstic (bossa 1), s'ha de tancar adequadament i introduir-se en una segona bossa d'escombraries (borsa 2), a la banda de la sortida de l'habitació, on a més es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador, i es tancarà adequadament abans de sortir de l'habitació.

 

La borsa 2, amb els residus anteriors, s'ha de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d'escombraries (bossa 3) corresponent al contenidor verd.

 

Immediatament després es realitzarà una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, almenys 40-60 segons.

 

La bossa 3 tancada adequadament es dipositarà exclusivament al contenidor verd de rebuig. Quedant totalment prohibit dipositar tals bosses als contenidors de recollida separada (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandonament en l'entorn o en la via pública.

 

En llars sense positiu o sense quarantena per COVID-19 la separació de residus es realitzarà de la forma habitual. Mentre dure la crisi sanitària les tapes dels contenidors verds han de romandre obertes per evitar el màxim de contacte. Des del consistori recorden que els guants de làtex o nitril empleats per a altres usos no han de dipositar-se en el contenidor d'envasos lleugers (groc), sinó directament a les escombraries.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimecres, 25 Març 2020 13:17