Benetússer apel·la a la responsabilitat ciutadana per a fer front al COVID19

Divendres, 24 Juliol 2020 10:45 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 86 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, ha assegurat que des del consistori "continuem implementant mesures per a ajudar a aquells més vulnerables i no deixar a ningú arrere".

 

Amb aquest objectiu, aquest consistori de L'Horta Sud va redirigir quasi 1.000.000 d'euros a complir aquestes mesures. El gruix d'aquest pressupost, uns 300.000 euros, s'ha destinat a programes d'emergència social, que han permés a x veïns i veïnes de la localitat pertanyents a col·lectius vulnerables poder pagar els seus lloguers, hipoteques o factures de subministraments bàsics.

 

A més, s'han destinat 90.000 euros a beques de menjador i alimentació infantil a l'estiu, amb la finalitat d'atendre les necessitats bàsiques d'alimentació dels i les veïnes més xicotets.

 

Durant els mesos de confinament es va reforçar el servei d'assistència a domicili municipal, prestant especial atenció a les persones majors, així com van reforçar els serveis de suport psicològic.

 

D'altra banda, amb l'objectiu de limitar el contagi, l'ajuntament ha repartit 14.000 màscares per a tota la població adulta i 2.000 per a xiquets i xiquetes, així com altres 2.000 per a persones usuàries del transport públic.

 

Un altre dels serveis reforçats durant aquests mesos ha sigut el de les desinfeccions en vies públiques urbanes i elements urbans, amb especial atenció als jocs infantils.

 

Des del consistori també s'han pres mesures específiques per a ajudar al comerç local, repartint màscares i pantalles protectores per als comerços essencials durant la crisi i ideant una línia d'ajuda a persones autònomes a la qual es destinaran 100.000 euros.

 

"Continuarem treballant per a protegir als nostres veïns i veïnes, però també és necessari que la ciutadania tinga un comportament responsable perquè puguem eixir d'aquesta situació al més prompte possible", ha recordat Eva Sanz.

 

"Aquests mesos d'estiu són mesos d'esplai, però també, en aquesta 'nova normalitat', són mesos decisius. Hem de gaudir i relaxar-nos, però també hem de continuar demostrant que som persones responsables i solidàries", ha puntualitzat.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Divendres, 24 Juliol 2020 10:46